Terug

Volg Vandaag Inside

Johan en Valentijn behoren tot invloedrijkste Nederlanders in de voetballerij

Johan en Valentijn behoren tot invloedrijkste Nederlanders in de voetballerij

15 apr 2020, 16:33

Voetbal International publiceerde vandaag de top 50 van de meest invloedrijke Nederlanders in de voetballerij. Veronica Inside is goed vertegenwoordigd op de lijst, die gekozen is door allerlei prominente personen uit de voetbalwereld. Natuurlijk kan Johan Derksen niet ontbreken, maar ook vaste tafelgast Valentijn Driessen en Talpa Network-baas John de Mol zijn verkozen op de lijst.

Mino Raiola, zaakwaarnemer en voormalig pizzabakker uit Haarlem, is uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander. Hij troeft daarmee Ronald Koeman en Johan Cruijff af. 'Cruijff is een icoon, ik niet', reageert Raiola. 'Zijn invloed duurt al ruim vijftig jaar en gaat na zijn dood gewoon door. Dat is bijzonder. De eerste plaats in jullie verkiezing maakt me toch bescheiden trots, omdat het best lang heeft geduurd voordat het publiek en de mensen me begrepen.'

Johan zal wellicht zelf nog niet tevreden zijn met zijn positie, hij valt namelijk net buiten de top tien, op plaats elf. Oud-collega's Iwan van Duren en Tom Knipping zijn vol lof over 'De Snor'. 'Een fenomeen. Maar dat wisten we natuurlijk allang, want vele jaren werkten we samen. Nooit ziek, altijd scherp. Vaak acht dagen in de week aan het werk. Jarenlang verzette de voormalige hoofdredacteur van Voetbal International zich tegen het hoge amusementsgehalte van het televisieprogramma dat na vele naamswijzigingen intussen Veronica Inside heet.'

Er is geen enkele journalist of opiniemaker die bij Johan in de buurt komt. 'De Snor schreef meer dan 35 jaar snoeiharde stukken en kwam met spraakmakende onthullingen, maar zal toch vooral de geschiedenis ingaan als tv-personality met ongekende oneliners en sappige anekdotes. Over het algemeen wordt gesteld dat hij niet meer de spin in het web van de voetbalwereld is die via goed ingevoerde bronnen de zaag erin zet, maar dat hij desondanks nog steeds reputaties kan maken en breken', laat Voetbal International weten.

Valentijn is op plek 43, naast Johan, de enige opiniemaker die is verkozen en laten zij nu net allebei aan tafel zitten bij Veronica Inside. De chef voetbal van De Telegraaf maakte de overstap naar 'de meest bekeken praattafel van Nederland' en schuwt volgens VI de harde meningen niet. Ondanks ongelukkige voorspellingen behoudt Valentijn zijn geloofwaardigheid. ‘Driessen is goed ingevoerd en vanwege zijn scherpe mening een van de weinige opiniemakers die besproken worden’, luidt een van de anonieme commentaren.

John de Mol loopt volgens het voetbalblad als een rode draad door de voetbalgeschiedenis heen en verdient de 39e plaats. Al in 1996 richtte hij het voetbalkanaal Sport7 op en jaren later kocht hij met Talpa de Eredivisie-rechten weg bij de NOS. 'De mediatycoon grijpt door de jaren heen met zijn tentakels altijd wel in de voetbalwereld en is iemand met wie internationaal rekening wordt gehouden', stellen zijn kiezers.

Momenteel is John de Mol ook prominent aanwezig in de voetbalwereld met de uitzendingen van de Oranjeleeuwinnen, de Champions League en Veronica Inside. 'De Mol pikte Johan Derksen en René van der Gijp van RTL en brengt nu met Veronica Inside een invloedrijk opinieprogramma op de buis waarop de kopstukken uit de Eredivisie op maandag en vrijdag toch nog altijd enigszins nerveus afstemmen', schrijft Voetbal International, met toch een eervolle vermelding voor René.

Elk jaar wordt er ook een lijst gepubliceerd met meest invloedrijke mensen in de mediawereld. Johan en John de Mol stonden daar hoog genoteerd, alleen Johan was het niet helemaal eens met zijn eigen notering ten opzichte van zijn baas. Bekijk hieronder het fragment uit Veronica Inside, waarin ook Valentijn te zien is.

'John de Mol heeft iedereen in zijn zak, behalve ons!'
1:26
'John de Mol heeft iedereen in zijn zak, behalve ons!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.