Terug

Volg Vandaag Inside

Johan en Bas zijn het niet eens: 'We nodigen je niet meer uit!'

Johan en Bas zijn het niet eens: 'We nodigen je niet meer uit!'

20 feb 2024, 11:57

Bij Vandaag Inside werd maandagavond gereageerd op de discutabele rode kaart die RKC-doelman Etienne Vaessen zondag kreeg in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Ook bij Johan, Wilfred, René en Bas Nijhuis leverde de kaart veel discussie op.

Vaessen verliet zondag in de 35e minuut zijn strafschopgebied en probeerde een inzet van Calvin Stengs te blokkeren. Arbiter Martin van den Kerkhof trok direct een rode kaart. De scheidsrechter concludeerde dat Vaessen de bal met zijn bovenarm had geblokkeerd. De VAR bestudeerde de beelden, maar greep niet in en dus bleef de beslissing van Van den Kerkhof staan. De rode kaart leidde tot veel discussie, aangezien op de beelden moeilijk te zien is of de beslissing van Van den Kerkhof terecht was.

Bij Vandaag Inside reageerde scheidsrechter Bas Nijhuis: "Er werd heel veel gezegd dat de VAR in moest grijpen, maar die hoefde niet in te grijpen. Laat jij mij maar eens het bewijs zien dat het geen hands is. Als VAR heb je geen overduidelijk bewijs."

"Dan kun je toch gaan kijken?" reageerde Wilfred. Bas antwoordde: "Dan kom je bij het scherm, maar dan zie je dit beeld. Zeg het maar." "Geen hands," oordeelde Wilfred. Johan haakte in: "Hij maakt zich breed, met z'n borst. Hij krijgt 'm eronder en dan op z'n arm. Maar de scheidsrechter heeft volgens het boekje gefloten. Voel je de voetbalsport een beetje aan, dan geef je hem geen rood. Die club kan erop degraderen. Het was echt niet zo ernstig dat hij rood moest geven. Ik vond het wel heel erg bureaucratisch."

Bas reageerde: "Maar stel: hij komt niet tegen die arm aan, dan gaat de bal in het doel." Ook René mengde zich in de discussie: "Maar Bas, hij krijgt hem toch hier?", wijzend naar zijn borst. "Maar kun je dat zien?" antwoordde Bas. "Wordt hij daarna niet op de arm geraakt, dan? De bal valt ook omlaag, dus zeg het maar."

Johan reageerde: "Jawel, hij ging via de zijkant tegen de onderkant van de arm. Maar er was helemaal geen opzet bij. Als hij het gewoon door laat gaan, is het veel beter voor de wedstrijd en voor het voetbal."

Bas legde uit: "Als de bal via z'n eigen lichaam op z'n hand komt, zeggen we normaal: geen hands. Tenzij je een onnatuurlijke houding hebt, en als je zo uitkomt... Als je je breed maakt, en die bal komt er tegenaan..." Johan was het er niet mee eens: "Je kunt niet rennen met je armen langs je lichaam. Je wordt een echte scheidsrechter. We nodigen je niet meer uit!," besloot hij grappend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.