Terug

Volg Vandaag Inside

Johan en AJ Plug bij Jinek: 'Mijn streven is om Johan weer overal heen te rijden'

Johan en AJ Plug bij Jinek: 'Mijn streven is om Johan weer overal heen te rijden'

29 jan 2020, 01:30

Johan Derksen zat dinsdagavond samen met Alexandra Plug, zijn persoonlijke chauffeuse, aan tafel bij Eva Jinek. De blueszangeres, beter bekend als AJ Plug, is klaar met de behandelingen tegen slokdarmkanker.

Plug vertelt bij Jinek dat het momenteel heel goed met haar gaat: 'Ik ben nu aan het revalideren, want niks werkte meer. Ik moest opnieuw leren lopen, maar ik loop nu weer vrij vlotjes. Een kilometertje of 3 per dag haal ik wel.'

Chirurgen hebben iets wonderlijks gedaan bij Plug, zo vertelt ze zelf. 'Ze hebben mijn slokdarm verwijderd en van een deel van mijn maag een buis gemaakt. Ik heb hierdoor nog maar een derde van mijn maag over.'

Plug is de persoonlijke chauffeuse van Johan. 'Wij zaten zeven dagen per week met elkaar in de auto. Ik moet twee, drie keer in de week naar dat ordinaire talkshowtje en verder moesten we naar schouwburgen. Zij reed mij naar de TV en ik reed haar naar de schouwburg. Ik zag haar meer dan mijn vrouw', grapt Johan.

De goede relatie tussen Johan en Plug komt ook ter sprake aan tafel. Hun vriendschap is in de nachtelijke uren ontstaan tijdens de vele autoritten: 'We houden van dezelfde muziek en hadden het voornamelijk ook over muziek. Johan weet heel veel, krijgt heel veel CD's toegestuurd en daar hebben we het dan over', zo vertelt Plug.

Toen de blueszangeres dit voorjaar ernstig ziek werd, wilde Johan geen vervanger als chauffeuse, maar ging hij zelf weer rijden. Het streven van Plug is om snel weer voor Johan aan de slag te kunnen. 'Over 5 weken gaat mijn sonde eruit en is mijn streven om Johan dan weer gewoon overal heen te kunnen rijden.'

VIDEO - Johan over benefietconcert voor AJ Plug: 'Het was een groot succes'

Johan over benefietconcert voor AJ Plug: 'Het was een groot succes'
6:17
Johan over benefietconcert voor AJ Plug: 'Het was een groot succes'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.