Terug

Volg Vandaag Inside

Johan Derksen reageert op Joost Klein als Songfestivalinzending voor Nederland

12 dec 2023, 10:15

Joost Klein gaat namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Zweden, maakte de AVROTROS maandag bekend. In Vandaag Inside reageerden Johan, Wilfred, René en Albert Verlinde op die keuze.

"Ik vind het leuk," begon Albert. "Ik vind het een leuke inzending, ik vind het verrassend. Hij is gewend aan een groot publiek. Vorig jaar hadden we dat traumatische duo (Mia Nicolai en Dion Cooper, red.), waarvan we de naam met z'n allen gewoon moeten vergeten. Daar moeten we het gewoon niet meer over hebben. Die mensen hadden nog nooit voor een groot publiek gestaan, die wisten niet wat ze daar gingen doen. En dit (Joost Klein, red.) is een jongen die wat kan en wil."

Johan viel Albert in de rede: "Maar hij zingt niet. Kijk, hij is heel groot. Op Lowlands was hij de absolute uitblinker, maar het is een soort rapper en hij zingt nooit. Hij gilt wat en het is een kunstje, en het zal misschien de huidige generatie aanspreken, maar je schaamt je dood als Nederlander als hij daar gaat staan te schreeuwen."

"Dat vind ik niet," reageerde Albert. "Ik heb me de afgelopen jaren geschaamd dat daar steeds van die semi-Duncan Laurence-types stonden. Ik vind dat ze het nu goed gedaan hebben. Laat daar maar een act staan die zo'n zaal en het publiek inpakt. Ik heb er wel zin in. Het is een soort kunstenaar-rapper."

"Jawel, maar het is geen zanger," aldus Johan. "Maar dat hoeft toch ook niet?" antwoordde Albert. "Oké, dan moeten we het ook niet meer het Songfestival noemen," vond Johan. René gaf aan Joost Klein niet te kennen, en daarom keken de mannen naar een stukje van het nummer Friesenjung, dat afgelopen zomer wekenlang op nummer 1 stond in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

René reageerde: "Dit is voor 15, 16-jarigen neem ik aan? Die dat leuk vinden?" "Nee, dat is de nieuwe generatie, René," aldus Johan. "Dat Lowlands-volk verdringt zich om het toneel als hij optreedt. Dan zie je tienduizenden mensen staan. Van alle leeftijden? Ja, tot 40 jaar. Zijn populariteit staat niet ter discussie, en hij heeft al grote dingen neergezet. Hij is wel bekend, en ook internationaal."

"Ik vind het heel leuk," herhaalde Albert. "Twan van de Nieuwenhuijzen (AVROTROS) is de nieuwe man die het allemaal een beetje leidt en die heeft gewoon gedacht: ik ga het nu eens op een andere manier doen. Ze hebben namelijk eerst de nummers gehoord, daarna heeft de selectiecommissie de acts erbij gezien en toen hebben ze gekozen."

Johan counterde: "Maar er zijn 600 nummers ingezonden, en ik kan me niet voorstellen dat er niet één beter was dan dit geneuzel." Albert bracht daar tegenin: "Maar we hebben het nummer nog niet gehoord."

Na het zien van een interview van Joost Klein met De Telegraaf waren René en Johan wat positiever: "Ah, het is wel een leuk ventje," aldus René. Johan besloot: "Het is een hele spontane jongen. En dat helpt wel, want die twee van verleden jaar namen zichzelf heel serieus."

Bekijk in de video bovenaan deze pagina de reactie van Johan op het Songfestival-optreden van Mia Nicolai en Dion Cooper, vorig jaar: "Een afgang voor dit land!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.