Terug

Volg Vandaag Inside

Johan over Van Gaal: ‘Als hij daarover begint, zet ik de tv uit'

Johan over Van Gaal: ‘Als hij daarover begint, zet ik de tv uit'

20 nov 2022, 18:28

Johan Derksen gaat vanavond samen met Wilfred Genee en René van der Gijp van start met De Oranjewinter, waarin het trio dagelijks hun kijk op het nieuws en de actualiteit rondom het WK in Qatar geeft. In aanloop naar de eerste uitzending blikt Johan in gesprek met het Algemeen Dagblad vooruit op de kansen van het Nederlands elftal. 

“De poulefase moet een formaliteit zijn. De tegenstanders zijn louter lichtgewichten”, zegt Johan, doelend op Qatar, Ecuador en Senegal. “En als ze drie keer winnen, denken wij als echte Hollanders meteen dat we wereldkampioen worden. Het verwachtingspatroon is groot, maar nergens op gebaseerd. Louis van Gaal speelt nu de blufshow. Dat we wereldkampioen worden. Nou, daar geloof ik geen woord van.”

Johan is wel van mening dat de bondscoach iets extra’s toevoegt aan het Nederlands elftal. “Van Gaal is een vreselijke man, maar een hartstikke goede coach. Dat heeft hij met de derde plaats op WK in Brazilië bewezen. Toen had hij ook een niet al te best elftal, maar heeft hij het optimale eruit gehaald”, aldus de besnorde analist. “Ik ben nooit in de kleedkamer geweest, maar Van Gaal kan blijkbaar goed met die voetballers omgaan. Ik heb nog nooit een voetballer die bij het Nederlands elftal heeft gezeten, kritiek horen uiten op Van Gaal.”

Johan zegt ook begrip te hebben voor de keuze van Van Gaal om Jasper Cillessen niet mee te nemen naar het WK. “Hij heeft de afweging gemaakt om Cillessen thuis te houden. Een jongen die dan wel een paar ballen kan tegenhouden, maar schijnbaar de sfeer bederft als hij vijf weken met een groep in een hotel zit. Kan Louis niet gebruiken. Het is alleen niet te hopen dat de keeper van dienst nu grote fouten gaat maken. Dan roept het hele land om Cillessen.”

“Als het over voetbal gaat, kun je Van Gaal om een boodschap sturen”, vervolgt Johan. “Ik heb ‘m nog nooit op onzin over voetbal kunnen betrappen, maar daarbuiten zou Van Gaal een spreekverbod moeten hebben. Die zelfingenomen preken trek ik niet. En zodra hij begint over de filosofie van het totale mens-principe, zet ik de tv uit.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.