Terug

Volg Vandaag Inside

'Johan Derksen naar voren geschoven als nieuwe verkenner'

'Johan Derksen naar voren geschoven als nieuwe verkenner'

2 apr 2021, 13:15

Er komt een nieuwe verkenner. Een Kamermeerderheid steunde donderdag een motie daarover van D66-leider Sigrid Kaag en CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra. De Kamer wil dat de nieuwe verkenner “gezaghebbend en onafhankelijk is”, en verder af staat van de dagelijkse politiek dan tot nu toe het geval was.

De verkenner, die nog aangewezen moet worden, zal de taken overnemen van verkenners Van Ark (VVD) en Koolmees (D66), die het overgenomen hadden van hun partijgenoten Jorritsma en Ollongren. Laatstgenoemde verkenners legden hun werkzaamheden vorige week neer nadat Ollongren op het Binnenhof was gefotografeerd met vertrouwelijke en gevoelige informatie over de positie van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Nu de Tweede Kamer op zoek gaat naar een verkenner “met groot gezag en op grote afstand van de huidige politiek”, wordt er op Twitter al volop gespeculeerd. Namen als Pieter de Jongh, Louis van Gaal en René le Blanc passeren de revue, maar veel Twitteraars zetten in op Johan Derksen.

Johan wordt naar voren geschoven door @KimBoon94, die de nestor van Veronica Inside als de ultieme kandidaat ziet. Dat de suggestie van Kim ruim 630 keer geliked is, lijkt te verklappen dat het volk eensgezind is: Johan moet aangewezen worden als nieuwe verkenner.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.