Terug

Volg Vandaag Inside

‘Johan Derksen is een grote meneer in het voetbal, daar heb ik respect voor’

‘Johan Derksen is een grote meneer in het voetbal, daar heb ik respect voor’

29 mrt 2021, 15:04

Željko Petrović heeft in het verleden het nodige over zich heen gekregen van Johan Derksen. De nestor van Veronica Inside noemde Petrović jarenlang ‘babbelzieke Joegoslaaf’ en clashte live in een uitzending van Voetbal Insite met volgens Johan ‘de grootste demagoog van de voetballerij.’ Toch heeft de huidige trainer van Willem II geen kwaad woord over voor Johan, zo laat hij blijken in het AD.

‘Johan Derksen noemde me ooit babbelzieke Joegoslaaf, maar hij is ook honderdduizend keer positief over mij geweest. “Toppersoon, goede voetballer”, blikt Petrović terug. ‘Derksen is een grote meneer in het voetbal, daar heb ik respect voor.’

‘Ik waardeer hem véél meer dan die kleine muisjes die andere mensen na proberen te doen’, vervolgt Petrović. ‘Die muisjes irriteren mij. Toen bleek dat de resultaten van Willem II en mij eigenlijk best wel goed waren, hoorde ik iemand op tv zeggen: "Zullen we Petrović het voordeel van de twijfel geven?" Dan moet ik lachen. Dat vind ik écht, écht knap. Dat iemand dat durft te zeggen, alsof hij zelf drie keer de Champions League heeft gewonnen. Bah’, aldus de 55-jarige trainer in gesprek met de krant.

Petrović doet het uitstekend als trainer van Willem II. De voormalig verdediger volgde eind januari Adrie Koster op, en is bezig aan een sterke reeks in Tilburg. Voor Willem II was het gelijkspel tegen Vitesse (0-0) de vijfde wedstrijd op rij zonder nederlaag. De Tilburgers zijn op 22 punten gekomen en nemen daardoor de vijftiende plaats op de ranglijst over van VVV-Venlo dat evenveel punten heeft, maar een slechter doelsaldo.

Lees HIER het hele interview met Željko Petrović.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.