Terug

Volg Vandaag Inside

Johan: ‘Ik wens Sywert van Lienden heel veel succes in de gevangenis’

Johan: ‘Ik wens Sywert van Lienden heel veel succes in de gevangenis’

23 mrt 2022, 16:02

Sywert van Lienden en zijn partners waren vanaf het begin van plan hun mondkapjesdeal met de overheid via een commerciële bv uit te voeren. Dat en nog veel meer staat in het boek ‘Sywerts Miljoenen’ van Follow The Money-journalisten Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen dat - tot genoegen van Johan Derksen - donderdag op de markt verschijnt.

‘Ik hoop dat hij geweldig op zijn bek gaat door dat boek’, zegt Johan dinsdag bij Vandaag Inside over Van Lienden. ‘Dat vind ik het goede aan Follow The Money, daar zitten een paar echte journalisten achter de schermen die het allemaal uitzoeken.’ 

Voormalig CDA-prominent en opiniemaker Van Lienden kocht mondkapjes in via zijn bedrijf Relief Goods Alliance. Hij raakte in opspraak vanwege een lucratieve mondkapjesdeal waar meer dan 100 miljoen euro gemoeid was, die hij met het ministerie van Volksgezondheid sloot. Van Lienden en zijn twee zakenpartners hielden gezamenlijk bruto 28 miljoen euro over aan de verkoop. Eerder zei Van Lienden er geen winstoogmerk op na te houden.

Een strafrechtelijk onderzoek naar de 31-jarige ondernemer loopt nog. Eind februari werd hij opgepakt, evenals zijn twee compagnons. Van Lienden is na een aantal dagen vrijgelaten, maar blijft verdachte. Johan hoopt dat het boek van Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen over Van Lienden wat teweeg brengt. ‘Heel Nederland is tegen die jongen en hij heeft er gewoon lak aan. Hij is in- en inslecht die jongen. Ik wens hem veel succes in de gevangenis.’

Het boek 'Sywerts Miljoenen’ komt uit op donderdag 24 maart.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.