Terug

Volg Vandaag Inside

Johan Derksen: 'Ik voel me in de muziekwereld beter thuis dan in de voetbaljungle'

7 feb 2024, 12:10

Johan Derksen vertelt in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad over zijn liefde voor de muziekwereld en zijn speciale band met 'bluesbroeder' Sean Webster.

"Sean Webster is de beste blueszanger die er in ons land rondloopt. Hij lijkt dan wel op een hooligan, maar hij kan echt voortreffelijk zingen." Volgens Johan denken andere Nederlandse blueszangers vaak dat ze hard moeten schreeuwen, maar daar vindt hij absoluut niks aan. "Nou, dan zeg ik altijd: dan was mijn ex-vrouw een hele goede blueszangeres. Nee, dat schreeuwen is een misvatting. Dan wordt het armoedig. Een goede blueszanger heeft wel een rauw randje, maar blijft wel zingen. Dan komt soul goed tot zijn recht. Dat zie je terug bij Sean."

Johan vindt bluesmuziek zo mooi, omdat het hem rust geeft en hij van zwaarmoedige muziek houdt. "Niet van dat vrolijke, zoals dat van John de Bever. Dat is dansen en hossen. Dat haat ik. Als John bij me op bezoek is, zeg ik weleens: je mag blij zijn dat je zo doof bent. Hoor je tenminste je eigen muziek niet. Ik voel me in de muziekwereld dan ook beter thuis dan in de voetbaljungle.”

Volgens Johan is Nederland dan ook een smaakloos muziekland. "We worden dom gehouden door opgefokte, zichzelf overschattende deejays, met hun schijtlollige sidekicks. En vergeet Wilfred Genee niet, met zijn liefde voor het Nederlandstalige. Zijn vrouw zegt weleens tegen me: ‘Vind je ook niet dat Wilfred een afschuwelijke muzieksmaak heeft?’ Ik ben het roerend met je eens, zeg ik dan.”

The Clarks & Sean Webster zorgde vorig jaar voor een prachtige afsluiting van Vandaag Inside met het nummer 'Sweet Home Chicago. Bekijk het volledige fragment bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.