Terug

Volg Vandaag Inside

Johan brandde Michel van Egmond volledig af: 'Jij hebt hopeloos gefaald'

Johan brandde Michel van Egmond volledig af: 'Jij hebt hopeloos gefaald'

23 dec 2020, 12:24

In aflevering 16 van de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International spreken Martijn Krabbendam en Michel van Egmond over de tijd dat Johan Derksen hoofdredacteur was bij VI. Schrijver Michel van Egmond weet nog dat Johan een keer flink tegen hem uitviel.

'Ik kan me nog herinneren dat toen ik er net werkte als adjunct-hoofdredacteur, zei Johan: 'We moeten naar Hilversum, want we hebben een bespreking met de hele top van de televisie.' Dat programma werd toen in de steigers gezet, Voetbal International. 'Ga jij maar even mee,'' begint Van Egmond zijn verhaal.

'Dus ik voelde me eigenlijk al behoorlijk serieus genomen doordat ik met hem mee mocht om met al die bobo'tjes te praten. Dus wij zitten daar. Natuurlijk niks voor Johan, zo'n vergadering, want 'vergaderen is voor de talentlozen.' Een quote van Jorien van den Herik, die hij graag overnam. Dus wij daar zitten en het allemaal een beetje aanhoren, en ik ging me er ook mee bemoeien. Ik groeide in mijn rol natuurlijk, ik dacht: 'Ik heb er echt verstand van.'

'Dus op een gegeven moment zei ik tegen die mensen: 'Dat programma heet Voetbal International, het zou wel leuk zijn als we ook de mogelijkheid hebben om het blad een beetje te promoten.' 'Nou', zeggen die mensen, 'daar zullen we eens over nadenken,' en daar maakten ze aantekeningen van.'

Na afloop was Johan echter niet zo tevreden: 'En toen waren we klaar, en toen gingen we in de auto zitten, en toen stak Johan eerst een hele grote sigaar op met die ramen dicht en toen zei hij tegen mij: 'Jij hebt volledig gefaald. Jij hebt hopeloos gefaald. Ik neem jou nooit meer mee. Jij hebt jezelf een brevet van onvermogen opgespeld.' Allemaal van die oneliners. Ik zeg: 'Johan, wat heb ik dan gedaan?'

'Jij hebt het domste gedaan wat je kan doen. Ik neem jou nooit meer mee.' Ik zeg: 'Ja, maar wat heb ik dan gedaan?' Hij zegt: 'Jij hebt gevraagd of we dat konden doen. Ik zal je één tip geven: je moet nooit vragen of je iets mag doen, want dan kunnen ze namelijk 'nee' zeggen. Je moet het gewoon doen en als het ze dan niet bevalt, dan merk je het vanzelf wel. Dan moeten zij het maar zien terug te draaien.'

'Daar heb ik later nog eens over na zitten denken. Ik dacht: 'Best wel goeie tip eigenlijk.' Een wijze les, hij heeft best wel veel wijze lessen gegeven,' concludeert Van Egmond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.