Terug

Volg Vandaag Inside

Johan blikt terug op eerste jaar van Vandaag Inside: 'Ik ben blij dat we het gedaan hebben'

Johan blikt terug op eerste jaar van Vandaag Inside: 'Ik ben blij dat we het gedaan hebben'

5 jan 2023, 23:56

Johan Derksen heeft in Koffie met Johan, een online rubriek van Vandaag Inside, teruggeblikt op het eerste jaar van de meningenshow van Wilfred, René en hemzelf. Johan kijkt positief terug, al ziet hij ook één groot probleem.

Over het eerste jaar van Vandaag Inside zegt Johan: "Prima. Ik heb dat programma een beetje doorgedrukt, omdat ik zat was van dat gelul over voetbal. Op een gegeven moment ben je daar klaar mee, ik heb te lang in de voetballerij gezeten. Dus ik wilde van alles wel, als het maar niet over voetbal ging. Daar zijn we aan begonnen, en ik ben blij dat het is gaan lopen, want anders had ik het op mijn bordje gekregen. Want we hadden nog honderd jaar door kunnen gaan met dat geneuzel over voetbal. Ik ben blij dat we het gedaan hebben en dat het gelukt is, al kan het allemaal nog veel beter."

Toch ziet Johan ook een groot probleem: "Wij hebben aangetoond dat het met drie vaste mensen beter werkt dan met zes of zeven oninteressante gasten aan tafel, wat de normale talkshows doen. Dat werkt niet, want dan zap je naar een talkshow, dan kijk je wie er zitten, en dan ga je al weer verder. Dan denk je: dit heeft geen zin om te kijken. En wij met z'n drieën zijn verrassend, spraakmakend en ordinair in die zin dat we af en toe te ver gaan. Maar de grote kunst bij ons is een juiste vierde persoon aan tafel erbij, en een geschikt persoon aan de bar. Die maken het programma compleet."

"En we hebben gemerkt: die zijn dun gezaaid," gaat Johan verder. "Een hele hoop mensen voelen zich geroepen, die zitten graag bij ons. Ook veel mensen zitten niet graag bij ons, maar er zijn mensen bij die graag bij ons zitten. Maar dan moet je ook nog geschikt zijn. Je moet nét dat gat invullen, je moet nét iets toevoegen. Job Knoester heeft dat heel erg, Eus heeft dat ook heel erg en ik vind persoonlijk dat Wierd Duk dat ook heeft. En we zitten graag met Hélène, dan is de sfeer goed aan tafel. Een vrouw aan tafel bij ons werkt goed, maar er zijn ook weinig vrouwen die dat goed invullen. Tenminste, naar onze normen."

Bekijk hieronder de volledige aflevering van Koffie met..., waarin Johan ook terugblikt op zijn optreden in 'De 10 vragen', het nieuwe programma van Rob Kemps, en zijn mening geeft over de oudejaarsconference van Claudia de Breij.

Koffie met Johan: over programma Rob Kemps, Claudia de Breij, Vandaag Inside en eigen nummer
26:37
Koffie met Johan: over programma Rob Kemps, Claudia de Breij, Vandaag Inside en eigen nummer

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.