Terug

Volg Vandaag Inside

Johan blikt terug op zijn 22 jaar in voetbalpraatprogramma's: 'Toen werd het écht leuk'

Johan blikt terug op zijn 22 jaar in voetbalpraatprogramma's: 'Toen werd het écht leuk'

20 dec 2021, 08:54

Maandagavond is de laatste uitzending van Veronica Inside. Hoewel de VI-mannen vanaf januari het nieuwe VI Vandaag gaan beginnen, eindigt er voor Johan Derksen een tijdperk van 22 jaar voetbalpraatprogramma's. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt hij terug op deze periode.

Johan begon eind jaren 90, nog als hoofdredacteur van Voetbal International, aan zijn eerste televisie-klus. Hugo Borst was het die de besnorde analist voor de camera's wilde halen. 'Hij vond dat ik er wel geschikt voor was vanwege mijn zwart-witmening', stelt Johan. 'Ik stond er eigenlijk niet om te springen, want dan zou ik mijn anonimiteit kwijt zijn. En ik móést af en toe al rennen in stadions vanwege mijn column.'

De inmiddels 72-jarige Johan ging uiteindelijk zitten in het programma Sport aan Tafel met Ruud ter Weijden als presentator, niet wetende dat het zou uitlopen op zo'n succes. VI evolueerde in de loop der jaren naar Voetbal Insite, Voetbal International, Voetbal Inside en ten slotte Veronica Inside. Na Ter Weijden presenteerde Barbara Barend de show enige tijd en zaten oud-profvoetballers regelmatig aan tafel. 'Maar het werd pas écht leuk toen Genee, Gijp en ik bij elkaar kwamen. Dat werkte. René heeft een geheel eigen kijk en de lach aan zijn kont. Die heb ik niet en Wilfred al helemaal niet', aldus de besnorde analist.

Na 22 jaar komt er maandagavond een einde aan het voetbalpraatprogramma met Johan, waaronder 3 jaar Veronica Inside. 'Het kabbelde voort. Maar ik ben trots dat wij met dit programmaatje uit de losse pols zolang overeind gebleven zijn', zegt Johan, die uitkijkt naar het nieuwe format van VI Vandaag: 'Het wordt geen talkshow, maar een meningenshow. Met iets minder voetbal, dus ik kan Willem II-RKC straks een keertje overslaan. Ik heb er vertrouwen in. Als de directie van Talpa ons tenminste met rust laat. Ik weet dat ze niet altijd blij zijn met ons, maar ik blijf zeggen wat ik vind. Dat is onze kracht.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.