Terug

Volg Vandaag Inside

Johan blijft bij standpunt na 'homogesprek' met Ellie Lust

Johan blijft bij standpunt na 'homogesprek' met Ellie Lust

30 juli 2019, 13:19

Ellie Lust confronteerde Johan in haar documentaire 'Ellie aan de verkeerde kant' met zijn uitspraken over homo's in Veronica Inside, maar het werd niet het gesprek waar Lust op hoopte.

Johan zegt in het gesprek dat hij achter zijn grappen blijft staan en vindt dat er veel ‘huilverhalen’ zijn bij homo's. Ze kunnen volgens hem gewoon uit de kast komen zonder gevolgen, maar ze duiken te makkelijk in de slachtofferrol.

Johan: "Ik vind dat de homo’s meer karakter moeten tonen en gewoon moeten durven en dat het uiteindelijk wel meevalt" Lust: "Maar mensen zijn toch niet karakterloos als ze het niet doen?” Johan: "Ik vind wel dat heel veel mensen uit die homoscene gevoelig zijn voor grappen, opmerkingen, meningen over de homoscene. Dan denk ik: joh, waar maak je je druk om? Ik adviseer slechts: wees eens een flinke jongen, kom uit de kast, heb er schijt aan!”

Ook toont Lust een video van advocaat Sidney Smeets die zegt dat de grappen van Johan eraan bijdragen dat het uitschelden voor ‘homo’ als normaal wordt gezien. Het is volgens hem de eerste stap naar geweld.

Johan: "Het interesseert me geen reet wat die meneer ervan vindt. Ik ben Johan Derksen, ik heb mijn taalgebruik en als hij zegt dat het een slechte zaak is voor de hele homofiele familie dan weet hij niet wat hij zegt. Ik ga me hier toch niet staan verdedigen tegen een of andere advocaat die ik niet ken?” Lust: "Maar hij zegt wel wat”. Johan: "Ik ben het geweten van Nederland niet! Als wat ik gezegd heb op tv een reden is voor homogeweld, dan moet iedereen met een mening van tv. Dat is toch onzin? Ik word beschuldigd dat homogeweld mijn schuld is!”

Na afloop van het gesprek noemt Lust het ‘teleurstellend’ dat ze Johan niet van mening heeft kunnen veranderen en ze vindt het onbegrijpelijk dat hij denkt zoals hij denkt.

'Er moeten grappen over homo's gemaakt kunnen worden'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.