Terug

Volg Vandaag Inside

Johan blij met afgelasting bluesfestival: 'Die verantwoordelijkheid had ik niet willen nemen'

Johan blij met afgelasting bluesfestival: 'Die verantwoordelijkheid had ik niet willen nemen'

23 apr 2020, 01:23

Vanuit het mooie Grolloo bespreekt Johan weer de actualiteit van deze week. Het stopzetten van het Eredivisieseizoen en de contractverlenging van Dick Advocaat komen voorbij, maar voor Johan waren ook de kabinetsmaatregelen rond het festivalseizoen van belang in verband met zijn bluesfestival.

'Ik was natuurlijk hartstikke blij', begint Johan. 'Ik zat op het puntje van m'n stoel te wachten. Ik was het eens met de rest van wat Rutte zei, maar dat was voor mij persoonlijk niet zo relevant. Maar dat de festivals tot 1 september geen doorgang vinden, was voor mij wel heel belangrijk, want ik zou op 11 juni beginnen. Ik heb 40.000 kaarten verkocht en de Amerikaanse bands zijn betaald. Wij zijn alleen maar verzekerd als van hoger hand verboden wordt een festival te organiseren. Dus voor mij was dat goed nieuws.'

'Ik zit hier in een dorp met 700 inwoners. Dan kun je toch niet 40.000 mensen in een tent stoppen? Dat is een broeinest van virussen. Dat wordt een ellende, dan steken ze dadelijk het hele dorp aan! Die verantwoordelijkheid kan ik en wil ik niet hebben ten opzichte van de dorpsgenoten, maar ook niet van de mensen die een kaartje gekocht hebben. Ieder normaal weldenkend mens moet het er roerend mee eens zijn dat al die festivals gestopt zijn', stelt Johan.

Johan legt uit hoe het verder geregeld wordt met alle mensen die kaarten hadden gekocht. 'Dat hebben wij uitbesteed aan Ticketmaster en die komt daar binnenkort mee naar buiten. De mensen kunnen het kaartje geldig houden tot volgend jaar. Dat is mogelijk, want dan hoeven ze geen nieuw kaartje te kopen en wij komen volgend jaar weer met een driedaags festival met Amerikaanse topbands! De echte bluesliefhebbers die houden dat kaartje wel in de zak en de mensen die hun geld terug willen die moeten even wachten op bericht van Ticketmaster.'

Bekijk hieronder de gehele aflevering van 'Groeten uit Grolloo'

VIDEO - Groeten uit Grolloo | John de Bever op bezoek bij Johan: 'Mijn beste homovriend!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.