Terug

Volg Vandaag Inside

Johan benaderd als lijstduwer voor Partij voor de Toekomst: 'Ik wil bij dat clubje horen'

Johan benaderd als lijstduwer voor Partij voor de Toekomst: 'Ik wil bij dat clubje horen'

18 juli 2020, 22:55

Johan Derksen is door politicus Henk Otten benaderd om lijstduwer te worden voor de Partij voor de Toekomst. Johan vertelt in de radioshow van WNL op Radio 1 dat hij zich aangetrokken voelt tot de partij vanwege de standpunten en zijn leeftijd. De analist heeft het aanbod in beraad, zo vertelt hij.

De Partij voor de Toekomst is opgericht door Henk Krol, het voormalig boegbeeld van 50PLUS, en Femke Merel van Kooten-Arissen, die vorig jaar uit de fractie van de Partij voor de Dieren stapte. Onlangs werd bekend dat de nieuwe partij zou fuseren met Groep Otten van Henk Otten, oud-kompaan van Thierry Baudet bij Forum voor Democratie.

Johan heeft er nooit een geheim van gemaakt een voorkeur te hebben voor Forum voor Democratie, maar stoort zich de laatste tijd aan partijleider Thierry Baudet. 'Ik heb een zwak voor die Otten, omdat hij op een bijzonder onheuse wijze behandeld is door Thierry Baudet', vertelt de analist bij WNL. Baudet en Otten vochten publiekelijk een conflict uit, omdat Otten subsidiefraude zou hebben gepleegd bij Forum voor Democratie.

Derksen gaf meermaals aan spijt te hebben van zijn stem voor Forum voor Democratie en is op dit moment zwevende kiezer. Zijn voorkeur gaat uit naar 'fatsoenlijk rechts' en dit lijkt de analist te hebben gevonden bij Partij voor de Toekomst. Desondanks is Johan er nog lang niet zeker van of hij daadwerkelijk instapt. 'Ik wil me nou niet meteen halsoverkop in de politiek storten. Ik heb al onrust genoeg veroorzaakt in dit land lijkt me', doelt Johan op het veelbesproken racismedebat in Veronica Inside.

Mocht Johan daadwerkelijk meedoen dan schat hij zijn kansen hoog in. 'Ik denk dat Mark Rutte geen oog meer dichtdoet', zegt hij met een knipoog. Ook vindt hij lijstduwer een ietwat magere titel voor iemand met zijn allure. 'Als ik het doe, dan ga ik meteen voor Tweede Kamerlid en ook maar voor minister-president', grapt Johan.

Partijleider Henk Krol richtte zich eerder al tijdens een uitzending van Veronica Inside persoonlijk tot Johan Derksen: 'Johan, met jou eigenwijze karakter en toch geen echte ruziemaker. Kom nou bij ons!' Johan reageerde op geheel eigenwijze ludiek op de woorden van Krol: 'Henk, wij gaan die partij grootmaken en we maken die kwajongens van D66 en GroenLinks helemaal kapot!' Bekijk hieronder de beelden!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.