Terug

Volg Vandaag Inside

Johan adviseert Jan: 'Boskamp, blijf in godsnaam in die villa in België!'

Johan adviseert Jan: 'Boskamp, blijf in godsnaam in die villa in België!'

3 apr 2020, 00:28

Jan Boskamp wordt langzamerhand knettergek van het thuiszitten zonder voetbal. De voetbalfanaat verblijft al twee weken achter gesloten deuren in zijn Belgische villa vanwege het coronavirus. Johan bespreekt in de online rubriek 'Groeten uit Grolloo' van Veronica Inside deze 'zorgwekkende' situatie rondom Jan en hun gezamenlijke verleden.

'Ik vind Jan zo'n geweldige vent!', begint Johan, 'Ik ken Jan al heel lang, want in de zestiger jaren speelde ik bij Go Ahead Eagles en Jan bij Feyenoord. Dat heette de 'betaalde jeugd', een heel aantrekkelijke competitie waar veel mensen naar kwamen kijken in die tijd. We speelden daar in de finale tegen elkaar waarin Jan uiteindelijk won. Later zaten we nog tegelijk in dienst bij het leger en speelden we samen in het militair elftal', blikt Johan terug.

Johan zag Jan in al die jaren nauwelijks veranderen. 'Jan was een echte Rotterdammer, zo'n ongecompliceerde jongen uit de haven. Hij is een veel grotere voetballer geworden dan ik, heeft veel meer geld verdiend dan ik en jaren na dato kwam ik Jan weer tegen bij de tv. Dat vond ik zo leuk, want hij was nog precies dezelfde Jan Boskamp die ik kende van 50 jaar geleden', beschrijft Johan de Feyenoorder. 'Een geweldige gozer! Als Jan er zit dan is heel Nederland tevreden. Jan is de troetelbeer van onze doelgroep.'

Ook Johan heeft vernomen dat Jan binnen moet blijven door het coronavirus. De inwoner van Grolloo maakt zich een beetje zorgen, maar geeft aan dat Boskamp zich niet zal vervelen. 'Jan kan niet voorzichtig genoeg zijn. Laat hem in godsnaam in België in die villa blijven zitten. Hij heeft al z'n documentaires en boeken over de Tweede Wereldoorlog. Laat hem daarin studeren, want dat vindt hij heerlijk. Laat hem niet eruit gaan, want Jan, zeker Jan, moet niet gegrepen worden door het coronavirus!'

VIDEO - Groeten uit Grolloo | Johan fileert Kuyt: 'Spontaan m'n ontbijt uitgekotst!'

Groeten uit Grolloo | Johan fileert Kuyt: 'Spontaan m'n ontbijt uitgekotst!'
11:38
Groeten uit Grolloo | Johan fileert Kuyt: 'Spontaan m'n ontbijt uitgekotst!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.