Terug

Volg Vandaag Inside

Joël Veltman over Ajax-crisis: ‘Je moet als speler toch je verantwoordelijkheid nemen?’

Joël Veltman over Ajax-crisis: ‘Je moet als speler toch je verantwoordelijkheid nemen?’

25 okt 2023, 11:40

Joël Veltman speelt donderdagavond (21:00) met Brighton tegen zijn voormalige club Ajax in de Europa League. De Amsterdammers zijn momenteel bezig met de slechtste seizoenstart in de clubgeschiedenis. In een interview met Het Algemeen Dagblad bespreekt Veltman de crisis bij Amsterdammers.

Veltman kan de slecht presterende selectie niet helemaal doorgronden: "Op een gegeven moment moet je als speler toch je verantwoordelijkheid nemen? Als je voor Ajax voetbalt, heb je één opdracht: winnen. Maar goed, zo laag op de ranglijst als nu (17de, red.) blijven ze niet staan. Ik heb het schema van de komende weken bekeken. De Europa League niet meegerekend komen ze na PSV voorlopig in de competitie alleen ‘kleintjes’ tegen.”

De huidige 'neergang' zoals Veltman het noemt, komt in zijn ogen voor een deel door de massale uittocht van spelers bij wie Ajax net zo in het bloed zit als bij hemzelf. "Wat de mensen 'Ajax-dna' noemen, dat ontbreekt nu wel behoorlijk”, geeft hij aan. "Het is heel belangrijk dat stafleden én enkele spelers daarover beschikken. Als ik moest kiezen, dan zou ik dat dna toevoegen.”

Veltman heeft nog altijd nauw contact met stafleden bij Ajax, maar spreekt hen niet over details rond de club. "Zonder met iemand te praten kan ik me ook een aardig beeld van de situatie vormen', vertelt hij. 'Er gaat van alles verkeerd. Technisch directeur Sven Mislintat werd ontslagen. Maandag vertrok trainer Maurice Steijn. Die karrenvracht aan inkomende en uitgaande spelers. Gedoe op bestuursniveau."

De Brighton-verdediger blikt afsluitend nog vooruit op het treffen van donderdag: "Ajax kan vrijuit spelen, heeft niets te verliezen. Voor ons ligt dat anders. We staan met één punt onderaan de groep.” Op sympathie hoeft Ajax donderdag in ieder geval niet te rekenen: "Ik speel voor Brighton en wil per se winnen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.