Terug

Volg Vandaag Inside

Job Knoester reageert op onderzoek OM naar verspreking van Johan over Baudet

Job Knoester reageert op onderzoek OM naar verspreking van Johan over Baudet

23 sep 2022, 13:46

Vrijdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie in Den Haag onderzoekt of Johan Derksen met zijn verspreking over Thierry Baudet een strafbare uiting heeft gedaan. Strafrechtadvocaat Job Knoester reageert op Twitter: "De context maakt dat ik niet verwacht dat het tot vervolging komt."

Johan zei woensdag in de uitzending van Vandaag Inside dat hij vond dat Baudet geliquideerd moest worden. Direct na zijn opmerking zei Johan dat het een verspreking was. Hij bedoelde naar eigen zeggen "dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen".

Het Openbaar Ministerie onderzoekt nu of Johan met die verspreking een strafbare uiting heeft gedaan en reageert daarmee op een melding die Baudet heeft gedaan van bedreiging. Volgens het OM gaat het om een standaardprocedure als er melding wordt gemaakt van bedreiging van een politicus. Het OM zal Baudet vervolgens informeren of het, naar de mening van justitie, zinvol is om aangifte tegen Derksen te doen.

Raymond Mens reageert op Twitter op het nieuws: "Het was overduidelijk een verspreking. Bovendien werd de verspreking direct in de uitzending rechtgezet," schrijft de Amerikakanner. "Is dit puur PR of wat?" vraagt Raymond vervolgens aan Job Knoester.

De strafrechtadvocaat reageert: "Ik zag direct een verspreking. Vooral de context - Johan zette het direct, meerdere keren recht - maakt dat ik niet verwacht dat het tot vervolging komt. OM zegt vandaag in De Telegraaf het werk niet aan te kunnen. Er zijn genoeg serieuze zaken voor het OM."

In Vandaag Inside blikte Johan donderdagavond op alle ophef na zijn verspreking over Baudet. Bekijk het in de video hieronder.

Johan reageert op ophef na verspreking over Baudet
5:21
Johan reageert op ophef na verspreking over Baudet

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.