Terug

Volg Vandaag Inside

Job Knoester reageert op beschoten boer: 'Oordeel en veroordeel niet te snel, wacht onderzoek af'

Job Knoester reageert op beschoten boer: 'Oordeel en veroordeel niet te snel, wacht onderzoek af'

6 juli 2022, 14:05

Job Knoester heeft via Twitter gereageerd op de bestuurder van de trekker die dinsdagavond door de politie bij Heerenveen werd beschoten. De advocaat is van mening dat er op basis van beelden te snel conclusies worden getrokken.

Op sociale media gaan beelden en filmpjes rond, waarin onder meer is te zien hoe een agent schoten aflost. 'Een paar korte boerenobservaties omdat de boerenopstand mij toch ook bezig houdt', begint Knoester, die daarna een aantal punten uitlicht over de boerenprotesten.

Tekst gaat verder onder de tweet.

'Door dat laatste - nr 3 - moet ik soms m’n best doen het initiële begrip niet te verliezen', gaat Knoester verder. 'Het werkt dus voor mij averechts om te intimideren en simpelweg botte, fysieke kracht in te zetten. Bovenal is het gevaarlijk te snel - op basis van kort beeldmateriaal - te oordelen over politiegeweld. De context - wat is er voorafgegaan - is bijv ook van belang. Nadat er is geschoten doordeweeks politie volgt er altijd zorgvuldig onderzoek.'

Vervolgens geeft Knoester een voorbeeld van de agent die er van werd beschuldigd een arrestant in Den Haag tegen het hoofd te hebben geschopt. 'Zelfs Amnesty International Nederland oordeelde toen al voor er onderzoek was verricht. De boodschap is: u weet te weinig op basis van korte filmpjes. Oordeel en veroordeel niet te snel. Wacht onderzoek af', aldus advocaat Knoester.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.