Terug

Volg Vandaag Inside

Jimmy Dijk wordt de nieuwe fractieleider van de SP

Jimmy Dijk wordt de nieuwe fractieleider van de SP

13 dec 2023, 09:09

Jimmy Dijk wordt de nieuwe fractieleider van de SP, zo heeft de partij bekendgemaakt. Dijk neemt die rol over van Lilian Marijnissen, die vorige week haar vertrek bekendmaakte na flink zetelverlies bij de verkiezingen.

Dijk is unaniem gekozen door de leden van zijn fractie. De nieuwe fractieleider zit nog geen jaar in de Tweede Kamer en zat eerder in de gemeenteraad van Groningen. In het parlement voerde hij het woord op het gebied van zorg. Hij zegt de SP weer groot te willen maken.

Daarnaast wil hij de "tegenstelling tussen werkende mensen en de graaiende klasse kraken".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.