Terug

Volg Vandaag Inside

Ji-Sung Park vraagt United-fans te stoppen met racistisch liedje over hem

Ji-Sung Park vraagt United-fans te stoppen met racistisch liedje over hem

4 okt 2021, 11:57

Ji-sung Park heeft de supporters van Manchester United gevraagd te stoppen met een liedje wat nog altijd over hem gezongen wordt. Park vertelt in een bericht op de website van United dat de tekst van het lied door mensen uit Zuid-Korea als racistisch kan worden opgevat.

'Je eet in hond in je vaderland, maar het kon erger. Mensen uit Liverpool eten ratten', klinkt de tekst van het lied. Park heeft ruim zeven jaar lang gespeeld voor The Red Devils. Park speelde tussen 2005 en 2012 voor United en daarin won de voormalig Zuid-Koreaanse voetballer maar liefst elf prijzen met de club uit Manchester.

Park legt het volgende uit op de website van United. 'De United-fans bedoelen het niet beledigend, ik weet het. Ik wil hen alleen iets leren zodat zij stoppen met de tekst. 'Vandaag de dag wordt het liedje als racistisch en beledigend ervaren voor Koreanen. Er is veel veranderd in mijn land.'

'Het is ongemakkelijk om te horen. Zodra ik het hoor, denk ik terug hoe mijn jongere ik van dat ongemakkelijke gevoel af wilde komen.' Ondanks dat Park al sinds 2012 is vertrokken bij Manchester United, wordt het lied nog regelmatig gezongen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.