Terug

Volg Vandaag Inside

Jeremie Frimpong en Jordy Clasie in voorlopige selectie van Oranje

Jeremie Frimpong en Jordy Clasie in voorlopige selectie van Oranje

4 mrt 2022, 13:06

Jeremie Frimpong debuteert in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijden van later deze maand tegen Denemarken en Duitsland. De 21-jarige verdediger, geboren in Amsterdam, maakt dit seizoen een goede indruk bij Bayer Leverkusen. Hij voetbalde negen jaar in de jeugdopleiding van Manchester City en vertrok vervolgens naar Celtic.

Bondscoach Louis van Gaal heeft ook Jordy Clasie op zijn voorlopige lijst gezet. De middenvelder kwam in november 2016 voor het laatst uit voor de nationale voetbalploeg.

Het Nederlands elftal oefent op zaterdag 26 maart tegen Denemarken in de Johan Cruijff ArenA . Drie dagen later is Duitsland de tegenstander in Amsterdam. Van Gaal maakt op vrijdag 18 maart zijn definitieve selectie bekend.

De bondscoach zal de oefenwedstrijden tegen de Denen en Duitsers waarschijnlijk aangrijpen om met een systeem met drie centrale verdedigers te oefenen. Hij denkt met die speelwijze de meeste kans te hebben op het WK van eind van dit jaar in Qatar. Denemarken en Duitsland zijn de laatste tegenstanders van Oranje in de aanloop naar de start van de Nations League, waarin Nederland het vanaf juni opneemt tegen België, Wales en Polen.

Voorlopige selectie Nederlands elftal:

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (PSV), Mark Flekken (SC Freiburg) en Tim Krul (Norwich City).

Defensie: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter) en Owen Wijndal (AZ).

Middenveld: Jordy Clasie (AZ), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Guus Til (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain).

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Arnaut Danjuma Groeneveld (Villarreal), Luuk de Jong (Barcelona), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (Burnley).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.