Terug

Volg Vandaag Inside

'Je wilt mij toch niet zeggen dat hij een boegbeeld voor Ajax is?'

'Je wilt mij toch niet zeggen dat hij een boegbeeld voor Ajax is?'

12 dec 2021, 00:20

Johan Derksen is van mening dat meer oud-topvoetballers plaats moeten nemen in het bestuur van hun voetbalclub. Dat zei hij vrijdag in de uitzending van Veronica Inside. Bij Ajax ziet Johan dat technisch directeur Marc Overmars het boegbeeld is, terwijl hij deze rol niet vindt passen bij algemeen directeur Edwin van der Sar.

'Bayern München is eigenlijk het ultieme voorbeeld waar ze door beleid aan de top zitten én blijven', ziet Johan, waarna Wilfred Genee vraagt naar het bestuur van Ajax. 'Dat is de erfenis van Cruijff, want hij heeft altijd gezegd dat we het Bayern München-systeem moeten kopieëren met verstandige voetballers in de directie. Met Marc Overmars als ex-speler in de directie loopt Ajax als een tierelier. En dat hebben ze in Duitsland ook steeds gedaan', stelt de besnorde analist.

Vervolgens vraagt Wilfred naar de rol van oud-keeper Van der Sar, die bij Ajax de rol van algemeen directeur bekleedt. 'Die zal zijn werk best goed doen, maar je wil mij toch niet zeggen dat het een boegbeeld van Ajax is? Ik vind het wel goed dat Ajax dat doet met die ex-spelers', aldus de analist van Veronica Inside.

'En dat er dan iemand bij Feyenoord op het idee komt om een vent die ergens in Mexico en Amerika gewerkt heeft heilig te verklaren! Er zal toch wel een ex-speler van Feyenoord zijn die dat met zijn volle verstand ook kan? Die Gudde doet het ook goed bij Groningen en die Gilissen bij Heracles', besluit Johan verontwaardigd over het Rotterdamse bestuur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.