Terug

Volg Vandaag Inside

'Je moet je afvragen of PSV nog een halfjaar verder moet gaan met Schmidt'

'Je moet je afvragen of PSV nog een halfjaar verder moet gaan met Schmidt'

7 feb 2022, 10:25

PSV-icoon Willy van de Kerkhof vraagt zich hardop af of PSV niet per direct afscheid moet nemen van trainer Roger Schmidt. De Duitser maakte afgelopen week bekend dat hij na dit seizoen vertrekt uit Eindhoven. De eerste wedstrijd na deze bekendmaking werd verloren van AZ (1-2).

Van de Kerkhof was maandagochtend te gast in het radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant. De 70-jarige Brabander is erg teleurgesteld in het spel van de Eindhovenaren tegen de Alkmaarders. 'Voor het eerst sinds lange tijd werd er weer voor publiek gevoetbald. Ik las ergens dat de PSV'ers het publiek in de steek lieten. Zo kun je het wel een beetje samenvatten. Het was een heel matige wedstrijd. De tweede plaats komt nu echt in gevaar. Misschien moet je je afvragen of je nog wel met Schmidt verder moet gaan,' aldus Van de Kerkhof, die PSV adviseert om een vroegtijdig vertrek te overwegen.

'Nu hij heeft aangekondigd dat hij afscheid gaat nemen van de club, is het misschien slim om hier goed over na te denken. Moet je niet een andere keuze maken op trainersvlak? Want wat je dit weekend zag, was eigenlijk dramatisch,' zo concludeert de oud-middenvelder van PSV.

Ondanks het verlies tegen AZ staat PSV nog altijd tweede in de Eredivisie. Feyenoord komt door de overwinning op Sparta Rotterdam (4-0) wel dichterbij. Het verschil bedraagt nog maar één punt met de Rotterdammers. Het gat met koploper Ajax is inmiddels vijf punten. Dinsdagavond spelen de Eindhovenaren in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen NAC Breda.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.