Terug

Volg Vandaag Inside

Jay Gorter verdedigt doel van Ajax in duel om Johan Cruijff Schaal

Jay Gorter verdedigt doel van Ajax in duel om Johan Cruijff Schaal

29 juli 2022, 16:18

Jay Gorter verdedigt zaterdagavond het doel van Ajax in de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. De 22-jarige keeper krijgt in de Johan Cruijff ArenA de voorkeur boven Remko Pasveer. Maarten Stekelenburg is nog geblesseerd.

Trainer Alfred Schreuder wilde nog niet zeggen of Gorter zijn eerste doelman voor het nieuwe seizoen is. "Ik heb al vaker gezegd dat we een talentvolle doelman en twee goede oudere keepers hebben", zei hij. "Ik kan wel zeggen dat Jay tegen PSV speelt. Daarna zien we wel weer."

Calvin Bassey kan ook debuteren voor Ajax. De verdediger, overgekomen van Rangers FC, is in het bezit van een werkvergunning. Mohamed Ihattaren ontbreekt nog altijd bij Ajax, naar verluidt omdat hij bedreigd wordt. Schreuder wilde daar weinig over zeggen. "Dat hebben we bij Ajax zo afgesproken. Dus houd ik me daar aan."

Schreuder vindt niet dat Ajax in het nadeel is omdat PSV eerder aan de voorbereiding is begonnen, met het oog op de uitwedstrijd van dinsdag tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. "We zijn fysiek iets minder misschien, maar dat zal ik nooit als excuus aandragen. We hebben goede spelers en ik mag vijfmaal wisselen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.