Terug

Volg Vandaag Inside

Jay Gorter nieuwe eerste keeper van Ajax

Jay Gorter nieuwe eerste keeper van Ajax

18 aug 2023, 18:50

Jay Gorter verdedigt zaterdag het doel van Ajax in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Hij krijgt opnieuw de voorkeur boven de van Eintracht Frankfurt overgekomen Diant Ramaj, die op de bank plaatsneemt.

De 23-jarige Gorter kwam afgelopen zaterdag ook in het veld nadat Gerónimo Rulli was uitgevallen. Ajax meldde afgelopen maandag dat de Argentijn voor de winterstop niet meer in actie komt. De club wilde Gorter dit seizoen eigenlijk verhuren. Maar dat gaat nu niet door. Want ook doelman Remko Pasveer is voorlopig nog geblesseerd.

"Met Diant Ramaj en Gorter hebben we twee talentvolle keepers", stelt trainer Maurice Steijn op de website van Ajax. "Ik heb nu gekozen voor Gorter omdat hij al langer bij de groep zit en onze stijl van spelen beter beheerst. Hij kent de jongens in de achterhoede goed en spreekt de taal. Het zijn kleine dingen die in zijn voordeel vallen, want ze zitten dicht bij elkaar."

Ajax was vorige week in het eerste competitieduel te sterk voor Heracles Almelo (4-1). Excelsior won van NEC in Nijmegen: 4-3. "Zij zijn het seizoen goed begonnen", concludeerde Steijn die nog geen beroep kan doen op Chuba Akpom. De spits, overgekomen van Middlesbrough, heeft nog geen werkvergunning.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.