Terug

Volg Vandaag Inside

Japanners laten tribune en kleedkamer piekfijn achter na stunt tegen Duitsland

Japanners laten tribune en kleedkamer piekfijn achter na stunt tegen Duitsland

24 nov 2022, 00:00

Na de spectaculaire WK-zege op Duitsland (2-1) zou je wellicht verwachten dat de Japanse spelers en fans woensdag een groot feest gevierd hebben, met een hoop rotzooi als gevolg. Dat feest vond wel degelijk plaats, maar de Japanse ploeg én hun fans deden hun reputatie eer aan: de tribunes en de kleedkamer bleven keurig netjes achter.

Via beelden op sociale media is te zien dat de Japanse fans uitgebreid hebben geholpen om de tribunes schoon te maken. Dat deden ze overigens niet alleen na de wedstrijd van het Japanse elftal, maar ook al bij andere WK-duels. "Wat voor jullie speciaal is, is voor ons doodnormaal", zegt een Japanse voetbalfan in één van de video's. "We kunnen een plek niet verlaten zonder het schoon te maken."

Een andere supporter vult aan. "Netheid is als een religie voor ons in Japan, en dat koesteren we."

De wereldvoetbalbond FIFA deelde op Twitter een foto van de kleedkamer in het Khalifa International-stadion, die netjes en schoon werd achtergelaten door de Japanners. Ze hadden ook een bedankbriefje neergelegd op de tafel. Alle hesjes voor de wisselspelers lagen daar keurig opgevouwen naast op een stapel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.