Terug

Volg Vandaag Inside

Kazuyoshi Miura (53) verpulvert record en is oudste basisspeler in Japanse competitie

Kazuyoshi Miura (53) verpulvert record en is oudste basisspeler in Japanse competitie

24 sep 2020, 11:00

De Japanner Kazuyoshi Miura heeft een leeftijdsrecord gebroken in de J-League, de hoogste profdivisie in het Japanse voetbal. 'King Kazu' presteerde het in de leeftijd van 53 jaar, 6 maanden en 28 dagen in de basis te staan bij een profclub. Hij speelde 56 minuten mee bij Yokohama FC tegen Kawasaki Frontale (2-3).

Miura 'verpulverde' het vorige leeftijdsrecord, dat in 2012 in handen kwam van Masashi Nakayama. Die maakte op 45-jarige leeftijd zijn opwachting in de basis van een club in de Japanse eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.