Terug

Volg Vandaag Inside

Janssen vindt kritiek op Xavi Simons verschrikkelijk: 'Daarom wil ik niet meer in Nederland spelen'

26 mrt 2024, 12:22

Vincent Janssen vertelt in gesprek met Het Laatste Nieuws dat de kritiek die Xavi Simons de afgelopen dagen ontving voor hem een reden is om niet meer in Nederland te spelen.

“Ik vind het verschrikkelijk”, begint Janssen over de kritiek die Simons kreeg na zijn optreden tegen Schotland. “De manier waarop in Nederland spelers door de media respectloos worden behandeld, is een van de redenen waarom ik niet meer terug wil naar Nederland om er te voetballen. Je kunt er geen normale voetbalnabespreking meer hebben. Het is comedy capers geworden, toch? Die gasten op tv spreken op een grove manier over spelers, enkel om kijkers te winnen.”

“Ik heb met Xavi Simons een WK gespeeld, dat is gewoon een goede jongen en een goede voetballer”, gaat de aanvaller van Royal Antwerp verder. “In Duitsland bij Leipzig speelt hij de pannen van het dak, in de Champions League tegen Real Madrid was hij héél erg goed. Dan heeft hij een slechte wedstrijd met Nederland en wordt hij meteen helemaal afgezeken.”

Janssen droeg op het WK van 2022 in Qatar voor het laatst het shirt van Oranje en kreeg na afloop van de wedstrijd met Senegal ook veel kritiek. “Het irriteert me dat je in Nederland niet op een beschaafde manier een wedstrijd of een speler kunt analyseren. Ik meen dat echt. Waarom is dat nodig?"

Wim Kieft vertelde maandagavond in Veronica Offside dat hij zich stoorde aan Xavi Simons in het duel met Schotland. "Ik zat echt met verbijstering te kijken!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.