Terug

Volg Vandaag Inside

Janssen over anti-Joods spreekkoor Vitesse-fans: 'Dat zijn gewoon debielen'

Janssen over anti-Joods spreekkoor Vitesse-fans: 'Dat zijn gewoon debielen'

15 apr 2021, 22:21

De supporters van Vitesse zijn klaar voor de bekerfinale tegen Ajax. Woensdagavond hielden fans op de John Frostbrug in Arnhem een prachtige sfeeractie. Toch konden volgens Omroep Gelderland bepaalde fans zich niet gedragen.

De actie werd ontsierd door discriminerende leuzen. Op beelden is te horen dat er ‘Hamas, Hamas, Joden aan het gas’ werd gescandeerd. Voormalig speler van Vitesse Theo Janssen baalt van de anti-Joodse leuzen.

'Weet je wat het is. Het probleem is een beetje en dat is altijd zo. Een fantastische actie door de supporters. Maar er zijn altijd een paar mensen die iets roepen', vertelt Janssen bij RTL 7. 'Er gaat dan een groepje in mee of een paar mensen. 90 of 95% heeft daar niks geroepen, 5% heeft iets geroepen en dat wordt er dan weer uitgelicht. Maar dat zijn gewoon debielen. Het is een mooie sfeeractie en daar moet het ook bij blijven. Je moet nooit zulk soort dingen gaan roepen.'

De politie uit Arnhem gaat de zaak verder onderzoeken. Het aanpakken van discriminatie heeft 'prioriteit’, de hulp van burgers is hierbij belangrijk. Getuigen worden dan ook opgeroepen om zich te melden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.