Terug

Volg Vandaag Inside

Janssen pleit voor basisplaats Gakpo: 'Gaat een belangrijke speler worden voor Oranje'

Janssen pleit voor basisplaats Gakpo: 'Gaat een belangrijke speler worden voor Oranje'

30 aug 2021, 11:05

Cody Gakpo is door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor de duels van het Nederlands elftal met Noorwegen, Montenegro en Turkije, en wat Theo Janssen betreft, begint de aanvaller van PSV de komende drie WK-kwalificatiewedstrijden in de basis van Oranje. 

Gakpo is al weken de meest bepalende speler bij de Eindhovenaren en met een doelpunt en twee assists had de buitenspeler zaterdag ook een belangrijk aandeel in de zege van 5-2 op FC Groningen. ’Gakpo hoort in de basis van Oranje, duidelijk’, zegt Janssen zondag aan tafel bij Studio Voetbal. ‘Die jongen heeft alles. Fijn balgevoel, een goede steekpass, dribbels en sterk tussen de linies. Ik kan heel erg van hem genieten.’

‘Hij gaat een goede en belangrijke speler worden voor Oranje, daar ben ik van overtuigd’, vervolgt Janssen, die het wel zou aandurven om Gakpo op te stellen. ‘Hij is klaar om in de basis staan van Oranje. Ik zou hem zeker opstellen. Er zijn heus wel een paar andere opties maar die zijn niet zo effectief als hij.’

De bezetting op de flanken is vrij dun. Naast Gakpo zijn ook Steven Berghuis (Ajax) en Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) geselecteerd. Eventueel zou ook Donyell Malen (Borussia Dortmund) nog aan de zijkant kunnen spelen, maar de oud-PSV'er is meer een spits.

Oranje verzamelt maandag in Zeist en traint slechts tweemaal in de aanloop naar het uitduel van woensdag met de Noren. Nederland staat tweede in poule G, met 1 punt minder dan Turkije en evenveel punten als Noorwegen en Montenegro. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van eind volgend jaar in Qatar. Oranje speelt na het duel met de Noren nog in eigen land tegen Montenegro (4 september) en Turkije (7 september).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.