Terug

Volg Vandaag Inside

Janssen en Van Hooijdonk verbazen zich om Henderson: 'Ik had bijna de tv uitgezet'

18 mrt 2024, 10:34

Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk hebben bij Studio Voetbal met verbazing gereageerd op een moment tijdens Sparta - Ajax (2-2). De analisten zagen hoe Jordan Henderson een vrije trap op een kansrijke positie verprutste, terwijl Ajax tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Henderson nam de vrije trap kort op Taylor, die de bal kaatste op Henderson. Het schot van de 33-jarige middenvelder kon vervolgens gemakkelijk geblokt worden door de Sparta-defensie. "Toen heb ik de televisie bijna uitgezet," reageert Theo Janssen bij Studio Voetbal. "Dit is echt een kans. Het is een ideale afstand, dat weten Pierre en ik. De bal heeft genoeg tijd om te dalen. En dan heb je Van den Boomen in het veld staan, die volgens mij een speler is met een aardige trap."

"Ik had het niet geaccepteerd," gaat Janssen verder. "Als speler pak je die bal en zeg je: wegwezen. Het verbaast me sowieso. Henderson komt erbij, is aanvoerder en wordt overal neergezet om hem maar op het veld te zetten. Daar lijkt het een beetje op. Hij neemt alle corners en vrije trappen. Volgens mij is het gewoon een speler die meedoet, maar ook niet meer dan dat. Er wordt nu gedaan alsof Maradona op het veld staat."

Van Hooijdonk is het eens met zijn collega: "Hij moet slagen. Eerst krijgt hij de aanvoerdersband en dan gaat hij zich bemoeien met dode spelmomenten, terwijl je met Van den Boomen gewoon een specialist hebt. Ik vind het echt schandalig, maar ik vind het zoveel zeggen over zijn rol bij dit Ajax. Mensen laten het allemaal maar gebeuren. Je hebt een vermogen betaald voor een speler waarvan iedereen kan zien dat hij het verschil niet gaat maken."

Ook Dick Advocaat begrijpt niet dat Ajax Henderson heeft binnengehaald, vertelde hij onlangs in de voorbeschouwing op Aston Villa-Ajax: "Ze hebben hem niet nodig." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.