Terug

Volg Vandaag Inside

Janssen en Martins Indi in de basis tegen Wales

Janssen en Martins Indi in de basis tegen Wales

14 juni 2022, 19:31

Het Nederlands elftal begint om 20.45 uur met Bruno Martins Indi aan het thuisduel met Wales in de Nations League. De verdediger van AZ kreeg nog maar weinig speeltijd in de laatste drie duels. Hij vormt de defensie met Jordan Teze, Matthijs de Ligt en doelman Jasper Cillessen.

Louis van Gaal heeft voor tien andere basisspelers als zaterdag voor het duel met Polen gekozen. Alleen Frenkie de Jong verschijnt opnieuw aan de aftrap. Vincent Janssen krijgt na bijna vijf jaar weer een kans in Oranje. Hij vormt de voorhoede met Noa Lang en Cody Gakpo.

Guus Til heeft geen basisplaats. De aanvallende middenvelder van Feyenoord kreeg weinig speeltijd in de vorige drie interlands. Hij mocht alleen in blessuretijd van het uitduel met Wales invallen. Gareth Bale verschijnt niet aan de aftrap in De Kuip. De sterspeler van Wales zit wel op de bank.

Nederland is halverwege de groepsfase koploper van poule 4 van de A-divisie van de Nations League. België en Polen volgen op 3 punten en spelen vanaf 20.45 uur tegen elkaar in Warschau. Wales heeft 1 punt. De winnaar van de poule strijdt volgend jaar tegen drie tegenstanders in een finaleronde om winst van de Nations League.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Teze, De Ligt en Martins Indi; Hateboer, Koopmeiners, De Jong en Malacia; Lang, Janssen en Gakpo.

Wales: Hennessey; Davies, Mepham, Rodon en Burns; Wilson, Smith, Ampadu en Thomas; Johnson en James.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.