Terug

Volg Vandaag Inside

Jansen ziet onrust binnen de club terug in zijn ploeg

Jansen ziet onrust binnen de club terug in zijn ploeg

11 dec 2020, 00:36

AZ-trainer Pascal Jansen kon na afloop van de pijnlijke Europese uitschakeling bij HNK Rijeka (2-1) niet ontkennen dat het tumult van de afgelopen week invloed heeft gehad op de spelersgroep. "Het is ingrijpend geweest waar de club uiteindelijk voor heeft gekozen", erkende de zaterdag aangestelde opvolger van de ontslagen trainer Arne Slot. "Maar dat zijn dingen die buiten onze macht liggen. Dan moet je antwoord geven op het veld als voetballer, als team en als coach. Dat hebben we nu twee wedstrijden nagelaten te doen."

In Kroatië speelde AZ een povere wedstrijd, maar deed zichzelf in de eerste helft te kort. "Over het algemeen hebben we te weinig kansen afgedwongen. Maar de kansen in de eerste helft van Sugawara en Karlsson, dat zijn momenten waarop je de trekker moet overhalen."

Na rust raakte de Alkmaarders de controle kwijt. Mede door een rode kaart voor Jesper Karlsson, de zoveelste dit seizoen voor AZ. "Het was inmiddels al de zesde rode kaart dit seizoen, meen ik", vervolgde Jansen. "Te bizar voor woorden. We hebben een aantal jongens die snel aangebrand zijn, omdat het niet geheel gaat zoals we graag zien met elkaar. We hadden elf man knetterhard nodig om de partij binnen te halen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.