Terug

Volg Vandaag Inside

Jansen ook de komende twee seizoenen trainer van AZ

Jansen ook de komende twee seizoenen trainer van AZ

2 apr 2021, 13:13

Pascal Jansen is ook de komende twee seizoenen hoofdtrainer van AZ. De Alkmaarse club heeft met de trainer een akkoord bereikt over een contract tot medio 2023.

'Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg van de club', aldus de 48-jarige Jansen. 'Het seizoen is nog niet klaar en we hebben nog veel om voor te spelen.'

Jansen is sinds december vorig jaar hoofdtrainer van AZ. Hij volgde toen de ontslagen Arne Slot op. Slot gaat komend seizoen aan de slag bij Feyenoord, waarmee hij - zonder de club in te lichten - al had gesproken toen hij nog in dienst was bij AZ. De Alkmaarse directie was daar niet van gediend en zette de samenwerking stop toen de gesprekken van Slot met Feyenoord waren uitgelekt. De clubleiding schoof assistent Jansen naar voren om het seizoen af te maken. Over diens toekomst na dit seizoen bestond onduidelijkheid.

'Pascal heeft sinds december laten zien dat hij weet wat er van een hoofdcoach van AZ wordt gevraagd, daarnaast kent hij onze organisatie en manier van werken', aldus Max Huiberts, directeur voetbalzaken. 'We zijn tevreden met de resultaten en spelers ontwikkelen zich door. Voor ons dus een logische stap om verder te gaan met elkaar.'

Jansen speelde in de jeugd onder meer voor AZ, maar een zware blessure zorgde ervoor dat hij zich al op jonge leeftijd op het trainersvak besloot te storten. In 2018 verruilde hij de functie van hoofd jeugdopleiding bij PSV voor het assistent-trainerschap van AZ. Daarvoor werkte Jansen bij onder meer Vitesse en Sparta.

AZ hervat de competitie na de interlandperiode zaterdag met een uitwedstrijd tegen Willem II.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.