Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Smit was tegen keuze voor Songfestivalduo Mia en Dion en stapt uit selectiecommissie

Jan Smit was tegen keuze voor Songfestivalduo Mia en Dion en stapt uit selectiecommissie

20 apr 2023, 15:38

Jan Smit maakt niet langer onderdeel uit van de selectiecommissie van AvroTros voor het Eurovisie Songfestival. De Volendamse zanger was het als enige niet eens met de keuze voor Mia Nicolai en Dion Cooper, dat meldt het Algemeen Dagblad.

Nicolai en Cooper liggen al langer onder vuur omdat zij onlangs twee keer hun nummer Burning Daylight onzuiver ten gehore brachten. Het besluit van de zanger om op te stappen was binnen AvroTros intern al twee weken bekend. De beslissing staat dus los van de twijfelachtige optredens die het duo heeft gegeven.

In het najaar werd het duo door de commissie gekozen en alleen Smit was het daar niet mee eens. Toch werd er iets anders naar buiten gebracht: "De selectiecommissie was, unaniem, zeer te spreken over hun song waarin hun stemmen prachtig samenkomen." Door deze keuze voelde de zanger zich er niet langer op zijn plek. De omroep laat echter weten dat Jan Smit vorig jaar al besloten heeft uit de commissie te stappen.

Wel zal de Volendammer samen met Cornald Maas (die nog wel in de commissie zit) het commentaar verzorgen tijdens het liedjesfestijn. De andere leden die voor deze act hebben gekozen zijn Radio-dj’s Sander Lantinga en Carolien Borgers, algemeen directeur van AvroTros Eric van Stade en presentatrice Hila Noorzai.

In Vandaag Inside liet Zanger Bouke van Bouke & The Elvis Matters Band weten wat hij vindt van de Nederlandse inzending.

Wat vindt Bouke van het Songfestivalduo Mia en Dion?
2:43
Wat vindt Bouke van het Songfestivalduo Mia en Dion?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.