Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Smit slaat terug naar rvc FC Volendam: ‘Ik laat me niet voor leugenaar uitmaken!’

29 nov 2023, 08:33

Jan Smit heeft woedend gereageerd op de reactie van de raad van commissarissen van FC Volendam op zijn ontslag. "Ik laat me niet voor leugenaar uitmaken!"

Volgens de raad van commissarissen bevindt FC Volendam zich op dit moment in een zorgwekkende financiële situatie. Zo is er een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro en wordt er voor het lopende seizoen een tekort van 2,3 miljoen euro verwacht.

"Het bestuur heeft ons, ondanks herhaaldelijke verzoeken om herstelplannen aan ons te overleggen, niet weten te overtuigen dat deze problemen worden opgelost", schrijft voorzitter Jaap Veerman namens de rvc in een verklaring. "Inmiddels blijkt daarnaast binnen de directie sprake van dusdanig uiteenlopende visies waardoor het functioneren van de voltallige directie als team ernstig te wensen overlaat."

Jan Smit vindt dat de rvc een loopje met de waarheid neemt en voelt zich genoodzaakt om te reageren via Instagram. "Ik snap dat dit voor veel mensen niet te begrijpen is. Echter laat ik me niet voor leugenaar uitmaken.” Volgens de inmiddels oud-voorzitter komt de club dan ook in een door de directie, bestuur, rvc en accountant geaccordeerde prognose voor het seizoen 2023/2024 juist op een positief resultaat uit: “Een positief overall resultaat ad. € 3.109.000.”

Eerder sprak Johan Derksen zich in Vandaag Inside uit over het vertrek van Jan Smit bij FC Volendam. Bekijk zijn reactie in het fragment bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.