Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Slagter wil met Geert Wilders in gesprek over wegbezuinigen NPO

Jan Slagter wil met Geert Wilders in gesprek over wegbezuinigen NPO

23 nov 2023, 13:11

Jan Slagter hoopt dat Geert Wilders "voor rede vatbaar" is nu hij met de PVV de Tweede Kamerverkiezingen heeft gewonnen. De omroepbaas gaat graag met Wilders in gesprek over zijn ideeën over het wegbezuinigen van de NPO, laat hij weten in een reactie aan het ANP.

"Verkiezingstaal is toch altijd iets anders dan wanneer er beleid moet worden gemaakt. Ik kan mij een Nederland zonder publieke omroep niet voorstellen. Het is natuurlijk wel zorgelijk, want je praat wel over duizenden banen die op het spel staan", zegt Slagter. "Laten we in ieder geval het gesprek aangaan. Wij hebben 430.000 leden en daarvan heeft ongetwijfeld een deel PVV gestemd. Ik hoop dat Geert Wilders ook denkt aan al die 50-plussers die heel graag naar Omroep MAX en de publieke omroep kijken."

De omroepbaas zegt dat er omroepen met een "linkse statuur" zijn, "maar het kan niet zo zijn dat als een geluid je niet bevalt, je zegt: we gaan je de mond snoeren. Dat is óók niet democratisch."

Wel ziet Slagter ook dingen die kunnen veranderen bij de NPO. "Bijvoorbeeld minder geld naar bureaucratie en marketingmanagers, dat ben ik helemaal met hem eens. Hoe is de NPO georganiseerd? Daar zouden we best naar kunnen kijken, maar laten we eerst het gesprek aangaan."

Omroep MAX heeft niet net als BNNVARA een bijeenkomst georganiseerd om te praten over de uitslag, want Slagter zit in het buitenland. Wel heeft hij een e-mail gestuurd naar alle medewerkers waarin hij zegt zich hard te blijven maken voor de "programma's, banen en Omroepvereniging MAX".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.