Terug

Volg Vandaag Inside

Jan openhartig over zijn tijd in het Midden-Oosten: 'Daar ga je heen om veel geld te verdienen'

Jan openhartig over zijn tijd in het Midden-Oosten: 'Daar ga je heen om veel geld te verdienen'

25 mrt 2022, 17:51

Tussen 2001 en 2005 was Jan Boskamp als trainer actief in de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit. In een podcast van Play Sports vertelt Jan openhartig dat hij voor het geld naar het Midden-Oosten trok, en niet om het voetbal daar te verbeteren.

'Ik word ziek van mensen die zeggen van: 'We gaan dit en dat doen.' Geloof me nou: je gaat daar naar toe omdat je veel geld kan verdienen. En al die lulverhalen die je dan hoort dat je het voetbal daar wil verbeteren: ik wou m'n portemonnee verbeteren. Dat is simpel,' vertelt Jan.

'Over hoeveel geld spreken we dan?', is de vervolgvraag aan Jan. 'Als je puur spreekt over nettobedragen: dan ga je wel over het miljoentje heen. Alles wat je krijgt is netto. En voor de zekerheid liet ik dat ook in m'n contract zetten. Want je weet het natuurlijk nooit.'

Het land uitkomen met het geld was voor Jan geen probleem, ook niet als hij met een koffer vol cash op de luchthaven kwam: 'Dan vroegen ze: 'Waar komt dat geld vandaan?' Dan zei ik: 'Dat heb ik van hem gehad,' terwijl ik naar een grote foto van de sjeik wees. En ineens bogen ze dan als een knipmes: 'Oh, loop maar door.''

Bekijk hieronder de hele video met Jan Boskamp terug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.