Terug

Volg Vandaag Inside

Jan onder de indruk van talent: 'Van mij mag hij met Oranje mee naar het WK'

Jan onder de indruk van talent: 'Van mij mag hij met Oranje mee naar het WK'

18 okt 2022, 14:35

In Veronica Offside werd maandagavond gesproken over de overwinning van PSV op FC Utrecht (6-1), waarin Xavi Simons twee keer trefzeker was. Wilfred stelde aan Jan Boskamp, Wim Kieft en Andy van der Meijde de vraag of het 19-jarige talent met Oranje meemoet naar het WK in Qatar.

"Van mij mag dat," antwoordde Jan resoluut. "Die kan écht goed voetballen, dat mannetje. Hij denkt veel sneller dan andere spelers. Dat is echt niet normaal. Je kunt echt zien dat hij met grote spelers getraind heeft. Ballen in één keer spelen en noem maar op, echt fantastisch."

Wim was het met Jan eens: "Xavi Simons is echt wel een hele goede speler. En als je zo'n selectie maakt, ga je altijd kijken van: kan ik er een of twee meenemen die iets kunnen flikken. Ik vind hem wel interessant, maar die Noa Lang vind ik ook interessant om mee te nemen. Lang speelt al een paar maanden niet meer, maar als voorbeeld."

Ook Andy vindt Simons een geschikte kandidaat voor de WK-selectie van Oranje: "Je kan hem toch gewoon meenemen, dat is toch een geweldige voetballer?!" Simons was dit Eredivisie-seizoen in tien duels al goed voor acht doelpunten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.