Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Mulder ergert zich kapot aan 'Hollanders': 'Bijna een gênante vertoning'

Jan Mulder ergert zich kapot aan 'Hollanders': 'Bijna een gênante vertoning'

17 dec 2021, 13:15

Donderdag werd bekend dat Oranje het in de Nations League opneemt tegen België, Polen en Wales. Voormalig profvoetballer en schrijver Jan Mulder kijkt vooral uit naar de 'Derby der Lage Landen' en heeft een duidelijke voorkeur. 'Nederland sukkelt een beetje.'

De 76-jarige oud-Ajacied zegt tevreden te zijn met de loting. 'Het is toch de loting die iedereen wil. Afgezien van de traditie, is het leuk om te kijken wie er sterker is. Ik hoop en denk België. Dat is toch een betere ploeg. Maar goed, Nederland heeft Louis van Gaal', aldus Mulder tegenover Het Laatste Nieuws.

België voert de FIFA-ranking nog altijd aan, terwijl Oranje voor het eerst sinds lange tijd weer in de top 10 van de FIFA-ranking staat, weet ook de vader van NOS-analist Youri Mulder: 'De kloof tussen Nederland en België was wel héél groot. En de talenten van Nederland - Memphis Depay, Frenkie de Jong - zijn niet echt van wereldklasse. Dat sukkelt een beetje... Ik vind dat er nog een verschil in klasse is.

Hoe de Nederlanders kijken naar een nieuwe krachtmeting met de Belgen? 'Ik denk dat Nederland blijer is met België dan met Italië, Duitsland of Frankrijk. Ze leven hier nog steeds in de waan dat Hollanders beter kunnen voetballen dan Belgen. Ik vind het een bijna gênante vertoning. Dat superioriteitsgevoel is nooit helemaal verdwenen, hoe slecht ze ook speelden', aldus Mulder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.