Terug

Volg Vandaag Inside

Jan mist Veronica Inside: 'Ik mag het land niet uit'

Jan mist Veronica Inside: 'Ik mag het land niet uit'

1 apr 2020, 15:45

Jan Boskamp is helemaal klaar met dat 'klotevirus' en wil gewoon lekker voetbal kijken. Het Belgische medium Het Laatste Nieuws zocht hem op in deze zware, voetballoze tijden van het coronavirus.

Jan probeert thuis de alledaagse misère te vergeten. 'Ik zag gisteren nog twee andere documentaires van ex-voetballers, wat moet je anders doen?!', geeft Jan aan.

Boskamp krijgt in het interview te horen dat afgelopen zondag eigenlijk Nederland - Spanje gespeeld zou worden. 'Wat erg. Jongen, hoe triest is dit niet allemaal… Wat mis ik het spelletje. Tot twee weken geleden zat ik nog in 'Voetbal Inside', gewoon lekker lullen, maar ik mag niet meer: de grens is dicht.'

Volgens Jan had Nederland komende zomer het EK niet kunnen winnen, als het door zou zijn gegaan. 'Nee. Om te beginnen missen ze een echte spits. De beste elftallen van Oranje hadden in het verleden steeds een wereldspits: Van Persie, Van Nistelrooy, Kluivert, Van Basten, noem maar op. Voor de coronacrisis heb ik twee favorieten voor het EK genoemd: België en Italië.'

Jan kreeg de vraag of hij vroeger een goede trainer was en vond zelf vooral dat hij goed kon luisteren. 'Nah.. Ik ben wel trots op dat tweede en derde jaar in Beveren. Mijn ploegen hadden altijd wel het positiespel onder de knie. Maar ik geef toe: in Anderlecht was mijn aandeel kleiner - die gasten deden alles: Albert, Nilis en die kleine van Het Laatste Nieuws (Degryse, red.)', zegt de vaste tafelgast van Veronica Inside bescheiden.

Voorlopig blijft Jan snakken naar het voetbal. Alleen in Wit-Rusland wordt er nog gevoetbald, maar Jan zag gelukkig nog andere mogelijkheden om voetbal te kijken. 'Ik heb ook gezien dat ze nog voetballen in Guatemala', reageert Jan.

VIDEO - Johan na zien commercial Droomparken: 'Haal hem van de tv Jan!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.