Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp ziet onbeschofte trainer: 'Zoiets doe je toch niet?'

Jan Boskamp ziet onbeschofte trainer: 'Zoiets doe je toch niet?'

7 nov 2022, 11:20

Jan Boskamp heeft zich kritisch uitgelaten over RSC Anderlecht-trainer Robin Veldman. De Nederlandse coach nam eind oktober de taken over van de ontslagen Felice Mazzu en sneert geregeld naar zijn voorganger.

Afgelopen donderdag lukte het de Belgen om zich - middels een 2-0 overwinning (SAMENVATTING) op het Deense Silkeborg - te kwalificeren voor de tussenronde van de Conference League. "Valt er eindelijk nog eens iets positiefs te melden over Anderlecht", stelt Boskamp in Het Belang van Limburg.

De Belgen doen het dit jaar sowieso goed in Europa: Club Brugge stuntte met kwalificatie voor de Champions League, Royale Union SG in de Europa League, terwijl AA Gent ook deelneemt aan de tussenronde van de Conference League. "Lekker voor de coëfficiënten dat er vier ploegen overwinteren. Leuk voor het Belgisch voetbal ook."

Boskamp vervolgt: "Ze mogen wel een kaarsje branden voor hun keeper, want na de rust werden ze toch weer overlopen tegen tien man. En dan lees ik achteraf dat Veldman de schuld daarvoor legt bij Mazzu", verwijst hij naar het interview van de Nederlander met Het Nieuwsblad.

Na de overwinning sneerde hij naar zijn voorganger. "Diverse jongens speelden veel matchen en fysiek zit er zeker nog rek op. Alleen moet je ook naar de omstandigheden kijken. De fysieke data van de vorige coach gebruiken we niet meer. Wij eisen nu andere acties van de spelers", zei de voormalig coach van Jong Anderlecht.

Volgens de nationale knuffelbeer is dat onbeschoft: "Zoiets doe je toch niet? Ik vind dat een gebrek aan respect voor je collega. Ik ken die man niet, maar zoiets moet ie niet zeggen".

Kijk hieronder de samenvatting terug van Silkeborg - RSC Anderlecht, een wedstrijd in de groepsfase van de Conference League.

SAMENVATTING: Silkeborg IF - RSC Anderlecht (Groepsfase Conference League)
1:06
SAMENVATTING: Silkeborg IF - RSC Anderlecht (Groepsfase Conference League)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.