Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp verbaasd door Noa Lang: 'Ik vind het rare uitspraken'

Jan Boskamp verbaasd door Noa Lang: 'Ik vind het rare uitspraken'

14 juni 2023, 14:17

Noa Lang lijkt toe aan een volgende stap in zijn carrière. Hij droomt van de absolute top, maar sluit ook een terugkeer naar de Nederlandse velden niet uit. Spelers uit de Belgische competitie "verkopen blijkbaar niet", zei de buitenspeler van Club Brugge onlangs. Die uitspraken hebben tot verbazing geleid bij Jan Boskamp.

Lang vertelde in gesprek met Ziggo Sport: "We zien wel of er beweging in komt. Ik laat alles op me afkomen, bro. Je moet altijd alle opties openhouden. Zelfs een terugkeer naar Nederland kan. Eerst zei ik daar standvastig nee tegen, maar ik ben pas vader geworden. Ik kijk nu anders naar transfers. Een of twee jaar terug in Nederland voetballen zou geen kwaad kunnen. Kijk naar wat ik de afgelopen drie seizoenen bij Club Brugge heb gedaan. Als dat bij Ajax of PSV was, dan zat ik nu bij een Europese topclub. Blijkbaar verkopen ze niet goed in België. Terwijl het nochtans taaier voetballen is dan in de Eredivisie, meer beukers."

Jan Boskamp reageert in Het Nieuwsblad verbaasd op die uitspraken: "Buitenspelers zijn onnavolgbaar, op en naast het veld. Dat je vanuit België niet naar een buitenlandse topclub kunt, is onzin. Je hebt niet alleen De Ketelaere, er zijn zoveel spelers die daarin slaagden: Courtois, De Bruyne, Lukaku… Ik vind het rare uitspraken van Lang, maar ik herken dat van mezelf vroeger: als je ergens weg wil, ga je lopen zeiken. Hij moet gewoon nog constanter worden, wil hij worden opgepikt door de grote ploegen."

Jan gaat in op het feit dat Lang een terugkeer naar Nederland niet per definitie meer afschrijft en bespreekt de opties bij de traditionele top drie. "Ik denk niet Feyenoord een optie is, ook om financiële redenen. Feyenoord krijgt dan wel 30 miljoen binnen voor Kökcü, maar ze hebben zelf nog nooit meer dan 8 miljoen aan een speler uitgegeven. Ik zie ze dat niet ineens verdubbelen", aldus de Feyenoord-legende.

Volgens Jan zou Ajax het meest voor de hand liggen, maar ook dat ziet de goedlachse analist niet gebeuren. Hij brengt zelf de optie PSV ter sprake. "Ik heb gehoord dat PSV aan Lang liep te trekken. Dat ze hem graag wilden. Dat was wel toen Ruud van Nistelrooij er nog coach was, die is nu vertrokken. Geen idee hoe Peter Bosz erover denkt." Maar volgens Jan lijkt ook PSV niet bereid zomaar 15 à 20 miljoen voor Lang op tafel te leggen. Dat is namelijk het bedrag dat Club Brugge voor de buitenspeler verlangt.

"Je weet het echter nooit. Stel dat PSV Simons voor een gigantisch bedrag kan verkopen. Of dat Sven Mislintat, de nieuwe voetbalbaas van Ajax, na de aanstelling van Maurice Steijn als trainer met een nieuwe verrassing wil komen…", besluit Jan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.