Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp tipt Eredivisie-speler voor België: 'Zie geen reden om hem niet te selecteren'

Jan Boskamp tipt Eredivisie-speler voor België: 'Zie geen reden om hem niet te selecteren'

27 feb 2022, 09:00

Jan Boskamp zal er niet raar van opkijken als België-bondscoach Roberto Martinez volgende maand PSV'er Yorbe Vertessen zal selecteren. Dat zegt het Feyenoord-icoon in gesprek met Het Belang van Limburg.

Vertessen breekt dit seizoen definitief door onder trainer Roger Schmidt. De vleugelaanvaller speelde tot dusver twintig wedstrijden, waarin hij zes keer trefzeker was en drie keer een doelpunt voorbereidde. Desondanks is de Belg geen vaste waarde in de formatie van de Eindhovenaren. 'Van mij mag hij nog vaker aan de bak komen bij PSV', stelt Boskamp, die in de 21-jarige PSV'er veel potentie ziet.

'Hij heeft snelheid, diepgang en scorend vermogen. Dat zijn in het moderne voetbal toch belangrijke wapens.' De analist zag de rechtsbuiten midweeks wéér een beslissende rol vervullen. 'Het is maar Conference League, maar tegen Maccabi Tel Aviv zorgde hij voor dé treffer van de kwalificatie', refererend naar de belangrijke 0-1 in Israël. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor PSV op basis van de thuiswedstrijd (1-0 winst) doorgaat in het Europese toernooi. Bij de loting voor de achtste finales werden de Eindhovenaren vrijdag gekoppeld aan FC Kopenhagen.

Voor Boskamp is het denkbaar dat Vertessen zich komende maand voor het eerst mag melden bij 'De Rode Duivels'. 'Ik zie geen reden waarom Roberto Martínez hem volgende maand niet zou selecteren voor 'De Rode Duivels'. Bovendien zijn er heel wat Belgische internationals die bij hun club niet aan spelen toekomen. Driesje (Mertens, red.) viel ook maar in bij Napoli. Lukaku heeft het lastig bij Chelsea...', besluit de oud-trainer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.