Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp stelt zijn elftal van het WK samen: 'Hij was de allerbeste!'

Jan Boskamp stelt zijn elftal van het WK samen: 'Hij was de allerbeste!'

20 dec 2022, 16:37

Jan Boskamp heeft in gesprek met Het Belang van Limburg zijn beste elftal van het WK in Qatar samengesteld. Hij heeft daarbij geen plek voor spelers van Oranje of van de Rode Duivels: "Geen Hollanders of Belgen. Alleen spelers van wie ik écht heb genoten."

In de goal kiest Jan voor Marokko-keeper Yassine Bounou, die volgens hem veruit de beste doelman van het toernooi was: "Al kan Livakovic van Kroatië er ook wel wat van. Maar als je ziet welke ballen Bounou er heeft uitgehaald, vooral tegen Portugal, dan is hij één van de grote uitblinkers. Een man met een fantastisch reactievermogen en het bewijs dat een doelman soms in staat is om een wedstrijd in zijn eentje te winnen."

Achterin kiest Jan voor Molina (Argentinië), Marquinhos (Brazilië), Gvardiol (Kroatië) en Davies (Canada). Over Davies zegt hij: "Wat een fenomeen. Die gast kwam nog maar net terug uit een blessure en toch liep ie als een speer alles en iedereen voorbij." Ook Gvardiol kan op lovende woorden rekenen: "De man met het masker. Eén van de revelaties van dit toernooi. Alleen tegen Messi kwam hij echt in de problemen. Dat hem een toptransfer te wachten staat, is wel duidelijk."

Op het middenveld heeft Jan plaatsen ingeruimd voor Bellingham (Engeland), Modric (Kroatië) en Musiala (Duitsland). Bellingham was volgens Jan de beste middenvelder van het WK: "Die jongen is in Qatar helemaal opengebloeid op het allerhoogste toneel. Het is voor spelers als hem dat ik op het puntje van mijn stoel ging zitten tijdens dit WK." Luka Modric (37) bewijst volgens Jan dat je een speler nooit mag afschrijven op zijn leeftijd: "Als je aanvoerder bent van een land met 4,5 miljoen inwoners dat voor het tweede WK op rij bij de beste vier eindigt, dan ben je een heel grote meneer. Daarom verkies ik hem boven Kimmich, De Paul en Mac Allister."

In de voorhoede kiest Jan voor Saka (Engeland), Mbappé (Frankrijk) en Messi (Argentinië). Over Mbappé zegt hij: "Samen met Messi de grootste ster van dit WK. Met de bal aan de voet is er niemand beter dan hij." Tenslotte heeft Jan natuurlijk mooie woorden over voor Messi: "De allerbeste, dat leek hij op dit WK nog eens te willen onderstrepen. Aan vergelijkingen met Maradona waag ik me niet. De ene zijn carrière was er eentje met hoge pieken en diepe dalen, de andere presteert al bijna twintig jaar op een consistent niveau. Voor mij verdient hij die ultieme bekroning als wereldkampioen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.