Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp realistisch over eigen gezondheid: 'Ik ben een stomme lul geweest'

Jan Boskamp realistisch over eigen gezondheid: 'Ik ben een stomme lul geweest'

25 jan 2023, 14:53

Jan Boskamp heeft in gesprek met de Belgische krant Het Laatste Nieuws nogmaals verteld over zijn gezondheid. In Veronica Offside zei Jan afgelopen maandag al dat hij onlangs zes dagen op de Intensive Care heeft gelegen. Er werd namelijk een pacemaker geplaatst bij Jan, maar daar bovenop kreeg hij het RS-virus én een longontsteking.

"Toen ze me de Intensive Care binnenreden - zo’n Star Wars-ruimte vol monitors - dacht ik: Dit is het eindstation," vertelt Jan. "Ik wàs ook bijna pleite, maar die dokters en verplegers hebben me op deze aardkloot gehouden." Bang om te sterven was hij niet: "Als het moet, dan moet het. Dat is al zo sinds Jenny gestorven is (zijn vrouw overleed in 2001, red.), en ik heb nadien nog veel te vroeg afscheid moeten nemen van mensen waar ik van hield. Ik klamp me niet vast aan het leven, daar heb ik met de dokter ook goeie afspraken over."

Of Jan zich ook aan zíjn afspraken met de dokter houdt? "Die gozer vertrouwt me voor geen meter meer," lacht hij. "Geen idee hoe het komt! Ik moet nu drie keer in de week in de kliniek oefeningen gaan doen. Ik moet ook afvallen, zegt hij, maar daar heb ik natuurlijk geen dokter voor nodig, dat wist ik zelf ook. Twaalf kilo ben ik al kwijt, gewoon door ziek te zijn, en ik let nou wel op, maar gisteren heb ik toch weer chocola gegeten. Ik mag van mijn vriendin niet meer mee boodschappen doen, omdat ik dan allemaal zoet in de kar gooi, maar gisteren ben ik toch zelf naar de supermarkt geweest en ik kon die chocola niet laten liggen. Het moet ook leuk blijven. Als je niks meer mag, dan is het geen leven meer. Als wij samen uit eten gaan, en jij bestelt een biefstuk, ga ik echt niet op een lap leer liggen kauwen."

"Maar ik bewoog niet meer, dát is het ergste," gaat Jan verder. "Daar moet je echt een stomme lul voor zijn. Een kind weet dat je niet de hele dag niks moet doen. En vroeger trainde ik zo graag. Maar ik heb luieritis, al twintig jaar. In het begin vocht ik daar nog tegen, maar uiteindelijk had ik het opgegeven. Maar nou moet het wel. Vier maanden fitnessen in het ziekenhuis in Aalst. Ik kijk er niet naar uit. Ik ga de doc vragen of ik die fitnesstoestellen niet thuis mag plaatsen, maar ik denk niet dat het mag. Hij wil me in de gaten kunnen houden. Hij kent me. Een jaar of vier jaar geleden heb ik al eens een hartaanval gekregen."

Toch voelt Jan zich na zijn tijd in het ziekenhuis weer goed: "Ik voel me weer vijftig. Niet te geloven! Ik word niet moe. Trappen voel ik niet meer. Ik heb er ook weer zin in. Niet dat ik depressief was, maar ik had wel het gevoel dat ik helemaal naar de kloten was. En de dokter zegt dat die batterij van die pacemaker tien jaar meegaat. Dan ben ik al 84. Niet te geloven, toch?"

Bekijk in de video hieronder hoe Jan afgelopen maandag bij Veronica Offside openhartig vertelde over zijn gezondheid.

Jan openhartig over gezondheid: 'Ik heb 6 dagen op de intensive care gelegen'
2:28
Jan openhartig over gezondheid: 'Ik heb 6 dagen op de intensive care gelegen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.