Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp: 'Op deze manier kan het echt niet meer verder'

Jan Boskamp: 'Op deze manier kan het echt niet meer verder'

1 aug 2022, 10:38

Jan Boskamp is van mening dat er dringend iets moet worden gedaan aan de transfermarkt. Dat vertelt hij in gesprek met de Belgische krant Het Belang van Limburg.

"Verkorten, joh," is Jan duidelijk. "Van drie maanden naar drie weken en sluiten voor de start van de competitie. Op deze manier kan het echt niet meer verder. Voor coaches is dit een complete ramp. Je bouwt een hele voorbereiding aan een team, het seizoen begint en een week later zie je twee of drie van je beste spelers vertrekken."

Jan ziet hoe steeds meer spelers een vertrek proberen te forceren en niet meer komen opdagen: "Eigenlijk zouden de clubs tegen die gasten moeten zeggen: blijf lekker thuis, maar dan betalen we je ook niet meer. Toen ik nog voetballer was, in de tijd van de hunebedden, had je een contract en bepaalde de club alles. Nu is het helemaal omgekeerd. Als club sta je machteloos tegen dit soort acties."

Hoe Jan in zijn tijd dan onder een contract uitkwam? "Simpel: ik zocht bonje en zorgde dat ze me liever kwijt dan rijk waren (lacht). Dat heeft altijd een beetje in me gezeten. Maar als trainer heb ik het nooit meegemaakt dat één van mijn spelers op die manier een transfer heeft proberen te forceren. Gelukkig maar, want je staat er machteloos tegen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.