Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp kritisch op Frenkie de Jong na pijnlijke nederlaag: 'Wat is dat?'

Jan Boskamp kritisch op Frenkie de Jong na pijnlijke nederlaag: 'Wat is dat?'

15 sep 2021, 08:26

Jan Boskamp is kritisch op een aantal spelers van FC Barcelona en met name op Frenkie de Jong. De ploeg van trainer Ronald Koeman ging in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League met 0-3 pijnlijk onderuit tegen FC Bayern München.

Na de wedstrijd analyseerde Boskamp bij RTL 7 nog een moment, waarin een snelle aanval van Bayern is te zien. 'Nu gaan ze uitstappen, maar dan ben je te laat. En dan die ruimte en kunnen ze gewoon doorlopen. Je moet dan ook naar Frenkie kijken en naar de linksback (Jordi Alba, red.). Kijk hier, wat is dat? Je moet ook naar de middenvelders kijken, want die laten zoveel mensen lopen', legt Boskamp uit.

Boskamp stelt dat de Catalanen nog goed zijn weggekomen met een 0-3 nederlaag. 'Met 0-3 komen ze nog goed weg. Als het 0-5 of 0-6 wordt, had niemand uiteindelijk iets kunnen zeggen. Ik denk dat Barcelona gewoon momenteel niet beter kan. Voor Luuk de Jong was het ook ondankbaar om op deze manier te spelen.'

'Natuurlijk overheerst de teleurstelling omdat je een thuiswedstrijd met 3-0 verliest. Maar als je realistisch kijkt naar beide teams dan kan dit gebeuren, zeker ook gezien de problemen die wij voorin hebben. Daardoor zijn de keuzes heel beperkt en mis je bijvoorbeeld een stuk snelheid. Dit was het beste wat we konden doen', reageerde Koeman na de wedstrijd bij RTL7.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.