Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp: 'Ik maak me grote zorgen over wat onze kinderen en kleinkinderen te wachten staat'

Jan Boskamp: 'Ik maak me grote zorgen over wat onze kinderen en kleinkinderen te wachten staat'

7 jan 2024, 17:29

Jan Boskamp vertelt in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad dat hij 'nachts geregeld niet kan slapen' zodra hij nadenkt over de oorlogen, zoals de Tweede Wereldoorlog en de huidige oorlogsituatie in Oekraïne en het Midden-Oosten.

"Dan denk ik aan die kindertjes die door hun hoofd worden geschoten", zegt Jan. "Dan zie ik beelden van die gek in Rusland, die dreigt om dat knopje in te drukken. Mensen zo veel pijn doen, dan ben je toch niet goed bij je appel? Hoe slecht kun je zijn? Waardeloos."

De huidige oorlogsituatie in Oekraïne en het Midden-Oosten doet Jan denken aan de Tweede Wereldoorlog. "Kijk, we hebben lang gedacht: zo erg als tachtig jaar geleden wordt het nooit meer. En: in Europa zijn we veilig. Nou, geloof me, de beelden van nu zijn vergelijkbaar met die uit de Tweede Wereldoorlog. De mensheid is niets wijzer geworden, eerder het tegenovergestelde. Een paar eikels zijn de wereld compleet naar de kloten aan het helpen. Dat beangstigt me, mag je gerust weten."

"Vroeger pakte ik ’s morgens vroeg dat ding (wijst naar zijn telefoon, red.) om te kijken welke voetbaluitslagen ik had gemist", vervolgt Jan. "Nu zoek ik op de krantensites eerst naar het laatste nieuws over de oorlogen. Het laat me gewoon niet los, geen seconde van de dag. Ik maak me grote zorgen over wat onze kinderen en kleinkinderen te wachten staat", aldus Jan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.